35. kolo
29.04.2012 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

US Lecce - Parma FC 1:2

Jihoitalské Lecce věřilo, že již po tomto kole opustí sestupové příčky. Janov prohrál v Boloni a Lecce stačilo doma zdolat Parmu. To se ale nepodařilo. Gialloblu byli na utkání skvěle připraveni a z Apulie si odvážejí tři body za výsledek 2:1.

Domácí porážka znamená pro Lecce komplikaci v boji o záchranu. Tři kola před koncem je ztráta na Janov tříbodová. Zápas s Parmou přitom mohl dopadnout zcela jinak. Těžko říci, jak by se vyvíjelo utkání, kdyby v 9. minutě místo tyčky vstřelil gól Di Michele. Ve 25. minutě si velkou šanci připsala i Parma, Valiani ale v dobré pozici těsně minul branku. Rovněž další minuty patřily Parmě, Jonathan se prodral až k brance, ale stejně jako Valianimu i jemu chyběla větší přesnost. Po prvním poločase to bylo na velké šance 2:2, neboť v samotném závěru odmítl trefit odkrytou branku Giacomazzi. I díky této spaléné šanci byl stav utkání po prvním dějství nerozhodný 0:0.

V 61. minutě museli hosté řešit jednu velkou nepříjemnost. Zranil se totiž brankář Mirante a do hry musel jeho náhradník Pavarini. Mimochodem v nastaveném čase hrdina Parmy, ale k tomu až později. Nerozhodně se hrálo až do 67. minuty, v tu chvíli otevřela skóre utkání hostující Parma. Sebastian Giovinco předvedl parádní přímý kop a brankář Benassi musel lovit míč ze své sítě - 1:0 pro Parmu. O jedenáct minut později už to vypadalo s Lecce více než špatně. Defenzíva domácích zaspala a Gabriel Paletta mohl vstřelit druhou branku zápasu - 2:0.

Parma měla nakročeno k vítězství, ovšem za pět minut vrátil rohovém kopu Lecce zpět do hry Nenad Tomovič a Parma se musela ještě o výsledek třást. Donadoniho svěřenci si však výsledek hlídali, navíc v nastaveném čase ujely nervy Espositovi, který sejmul Biabianyho a uviděl červenou kartu. Lecce i v početní nevýhodě mělo vyrovnání na dosah. Po rychlém brejku musel předvést fantastický zákrok Pavarini. Parma i díky němu vyhrála 2:1 a je definitivně zachráněna. Totéž rozhodně neplatí o domácích.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele