26. kolo
04.03.2012 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

US Lecce - Janov CFC 2:2

Giuseppe Sculli se konečně po návratu do Janova střelecky prosadil, v Lecce se trefil dokonce dvakrát, ovšem nakonec to stačilo jen na bod za remízu 2:2. Utkání na Stadio Via Del Mare mělo poměrně dramatickou koncovku, Brivio v 81. minutě naklonil domácí k výhře, za hosty ale ještě stihl kontrovat Sculli.

Grifové šli do zápasu s vědomím, že v Lecce prohráli jen jednou v historii - v lednu 1990. Aktuální forma je ovšem do role favorita rozhodně nestavěla. V úvodu duelu netrefil bránu Luis Muriel a na druhé straně olízl brankovou konstrukci Kucka. Ve 21. minutě už se poprvé měnilo skóre. Patičku Sculliho sice z branky vykopával Miglionico, ale míč už stihl překročit brankovou čáru, a tak se janovští radovali.

Aby ale radost netrvala dlouho, po půlhodině hry opustil trávník v bolestech Andreas Granqvist, jenž nepříjemně dopadl na pravou nohu a zřejmě si poranil vazy v koleni. Na hřiště musel Carvalho. Lecce pak mohlo srovnat krok, ale Bertolacciho v dobré pozici zlikvidoval Frey. Pak mohl naopak navýšit náskok Janova Palacio, když si hrudí sklepl míč a z half-voleje vypálil, nicméně mezi tři tyče se netrefil.

Ještě v prvním poločase se stihl nechat vyloučit kouč Lecce Serse Cosmi, jenž neustále komentoval každé sudího rozhodnutí. Russo to nakonec nevydržel a poté, co se Cosmi dožadoval druhé žluté karty pro Kucku, trenéra vykázal. Salentini se nicméně zlobili ještě víc v samém závěru prvního dějství, kdy podle nich Carvalho fauloval Muriela, ale sudí opět nepískal.

Druhou půli začal trenér Cosmi na tribuně, ale neustále něco povídal do telefonu, takže se své role očividně nevzdal. Podobně jako v prvním dějství to i na začátku toho druhého zkoušel Kucka, jeho dvě dělovky v krátkém časovém sledu ovšem zlikvidoval Benassi. Lecce se dočkalo vyrovnání až v 63. minutě - Bertolacci vyslal po levé straně Muriela a ten prostřelil Freye. Di Michele pak vzápětí skóre zcela otočil, ale stál v ofsajdu, takže nadále platit stav 1:1.

Vedení mohl Janovu vrátit Boško Jankovič, jeho trestný kop ovšem olízl břevno. Palacio se pak z protiútoku netrefil. Jankovič to zkoušel ze standardní situace ještě jednou, Benassi ale jeho pokus zpod břevna vytáhl. V 81. minutě dostalo výhodu trestného kopu také Lecce a Brivio nechytatelnou ranou poslal domácí do vedení. Nakonec se body přeci jenom dělily. V 86. minutě hlavičkoval po rohu Sculli, míč výrazně tečoval Giacomazzi a Benassi už nestihl zareagovat. Utkání skončilo 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele