37. kolo
05.05.2012 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Fialky zachráněny, Lecce klesá ke dnu

Jediná branka Alessia Cerciho zachránila Fiorentinu. Ta musela napravovat své poškozené renomé po vyhazovu trenéra Rossiho, jenž napadl svého svěřence. Lecce postrádalo například talentovaného Muriela a nedokázalo vstřelit Fialkám gól.

Na Stadio Via del Mare dnes v podvečer nedokázalo domácí mužstvo Lecce skórovat, jednu branku naopak inkasovalo a prohrává. Jedinou branku utkání nakonec vstřelil Alessio Cerci. O událostech v týmu Fiorentiny jsme se již mnohokrát zmínily, netřeba to dále rozebírat. Otázkou bylo, jak se hráči k současné situaci postaví a zda na ně tento šok nezapůsobí negativně.

Viola potřebovala pouhý jeden bod k jistotě záchrany, to nakonec splnila a částečně má důvod k radosti. Na druhou stranu, současné postavení a hra Fiorentiny rozhodně není ideální a tak je třeba ještě mnoho práce.

Lecce se nejspíš rozloučí s první ligou a dá se očekávat také menší výprodej hráčů. Jedním z nich bude určitě mladíček Muriel, který je obletován milánskými týmy, zájem o něj je také ze Španělska. Lecce mohlo jít do vedení, ale Boruč si skvěle poradil s Miglionicovou hlavičkou.

Na druhé straně se mohl prosadit minulý zachránce Riccardo Montolivo, jeho ránu ale Benassi chytil. Poté musel střídat Valon Behrami, ten musel odstoupit kvůli poraněnému rameni. Tím uvolnil cestu Marchionnimu. Další šanci zápasu založil Cassani, Benassi ale opět skvěle zasáhl.

Alessio Cerci si už ale poradil s míčem, po Oliveirově přiťuknutí se prosadil a propálil Benassiho - 1:0 pro Fiorentinu.

Další gól mohl přidat Cassani, ten ale netrefil bránu. Vyrovnat mohl na druhé straně Bojinov, ani tento útočník se ale neprosadil. Bojinov se mohl prosadit i před svým střídáním, ale podle záznamů vykopl míč z náruče brankáře.

Ve druhém poločase se snažili prosadit Di Michele a Delvecchio. Brankář Boruč byl ale vždy připraven. Pro Fiorentinu se dnešní večer vůbec nevyvíjel dobře, kvůli zranění musel odstoupit také hrdina minulého zápasu Montolivo. Toho nahradil Lazzari. Spolupráce Di Micheleho se Seferovičem nevyšla přesně podle předpokladů, Fiorentina měla ještě dlouhou cestu ke třem bodům.

Nervózní a zároveň aktivní konec zápasu přinesl šance Lazzariho, Kharjy a na druhé straně Giacomazziho. Ani jedna z nich se neujala a to znamená, že Fiorentinu uvidíme určitě i v příštím ročníku, zatímco Lecce bude bojovat proti soupeřům v Serii B. Janov totiž musí získat ve dvou zápasech pouze jeden bod.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele