13. kolo
25.11.2011 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS nezvládlo závěr zápasu a odjíždí bez bodu

Domácí Udinese dokázalo v závěru utkání strhnout výhru na svou stranu, když se po chybě obrany trefil Antonio Di Natale. Vítězství pečetil záložník Mauricio Isla, jehož nechala skórovat opět špatně fungující obrana hostí.

Luis Enrique, trenér AS Řím, se rozhodl dát šanci stoperovi Juanovi, který tak hrál poprvé od října. Na kraji obrany měl své místo opět brazilský záložník Taddei, v ofenzivě nastoupil trojlístek Lamela - Osvaldo - Pjanič. V záložní řadě se tentokrát objevil mladý Leandro Greco. V útoku Udinese nastoupil opět nesmrtelný Di Natale, podporován Abdim.

Zápas začal o pět minut později, protože domácí neměli v pořádku bránu. Ostatně tento prvek byl často prověřován právě domácími útočníky. Plno práce s nimi měl především Simon Kjaer, jenž skvěle zastavil pronikajícího Di Nataleho. Udinese hodně sázelo na rychlé protiútoky a ne právě sehraná obrana AS měla časté problémy.

První šanci hostí měl na starosti Erik Lamela, jenž byl podle svého mínění faulován v pokutovém území Danilem, ale sudí Banti byl jiného názoru. Poté Udinese ztratilo Domizziho, kterého vyřadilo svalové zranění. Isla trefil břevno Stekeleburgovy brány, ale byl mu máván ofsajd.

Mehdi Benatia se ocitl ve velké šanci, ale AS má mezi třemi tyčemi Stekelenburga a ten se dnes večer činil. Na druhé straně mířil z volného přímého kopu Miralem Pjanič vedle brány. Před přestávkou donutil Handanoviče k zákroku Fernando Gago a o mnoho lépe si nevedl ani Di Natale.

AS začalo druhý poločas aktivněji, Daniele De Rossi vystrašil domácí diváky svou střelu, ze které rezultoval roh. Pjanič ho poslal na hlavu Juana, který ale těsně minul tyč. Skórovat mohl mladý Lamela, ale skvěle ho zastavil Danilo. Po Asamoahovu centru minul Di Natale a těsně nad bránu Udinese pálil také Pablo Osvaldo. Velkou šanci měl Dušan Basta, z deseti metrů ale napálil míč jen do skvěle postaveného Stekelenburga.

Ani ten už ale nezachránil AS od pohromy jménem Di Natale, jenž ve svém příběhu gólů napsal další řádky. Hlavičkou obelstil Kjaera, dánský stoper mu nestačil a Di Natale poslal svůj tým do vedení - 1:0 pro Udinese.

Vedení chvíli poté pojistil Isla, který do prázdné brány AS namířil krásnou přihrávku Armera. Jeden obránce AS, tři útočníci domácího celku a 2:0 pro Udinese. Tímto poměrem také utkání končí, AS se propadá tabulkou, Udinese je opět na chvíli první.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Slejdy

jaktoze uz v patek ?

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 osvaldo, lamela

Reagovat
smazaný uživatel

mylujem celu seriu A je mi jedno kto vyhra :D

Reagovat
Mars

mylujem to snad ne ....

Reagovat
smazaný uživatel

jakto že jsme zase prohráli :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele