14. kolo
03.12.2011 20:45 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Mašina jménem Neapol se rozjíždí, dnes zdemolovala Lecce

Varování 'Žluté ponorce', Cavani sestřelil Lecce a dostává se do správné pracovní teploty. Dva góly do sítě Lecce, celkové vítězství 4:2 pro tým Waltera Mazzariho a varování pro týmy Ligy mistrů.

Díky dvěma brankám Edinsona Cavaniho mohou být svěřenci Waltera Mazzariho naprosto klidní před důležitým utkáním. Poslední zápas jejich skupiny v Lize mistrů je může s definitivní platností posunout mezi evropskou elitu, a to na úkor týmu jako je Manchester City. Určité zlepšení lze očekávat v defenzivní složce, Neapol inkasovala ve druhém poločase dvě branky zejména kvůli podcenění a ztrátě koncentrace.

Různorodost střelců se Neapoli může hodit, kromě zmíněného Cavaniho se prosadil také Ezequiel Lavezzi a Blerim Dzemaili. Za hosty korigovali Muriel s Corviou.

Mohl to být ale úplně jiný příběh, stačilo, kdyby mladý Pasquato v sedmé minutě proměnil svou šanci v první branku. Nicméně, De Sanctis zasáhl a Neapol zaktivovala své ofenzivní zbraně. Slepými nejprve pálili Lavezzi s Cavanim, ale krátce před půlhodinou odehraného času se projevila palebná síla neapolská. Prototyp jedna, Ezquiel Lavezzi. Toho našel Dossena a neapolský útočník už si se zbytkem poradil - 1:0 pro domácí.

Benassi v bráně Lecce měl před sebou postavenou doslova dálnici, po které se řítilo jedno nebezpečí za druhým. Blerim Dzemaili ještě našel náruč brankářovu, stejně jako probuzený Goran Panděv. Svůj první zásah utkání poté přesně trefil Edinson Cavani. Do třetice všeho dobrého, tři minuty před přestávkou se prosadil záložník Blerim Dzemaili - 3:0 pro domácí.

Deset minut po poločasové přestávce se znovu nadechli hosté a tentokrát z toho byl první gól v síti De Sanctise. Mesbah centroval a Muriel se postaral o zbytek - 3:1.

Mohl to být zvrat v utkání, tomu ale rázně učinil přítrž rychlík Cavani, jenž přispěchal se svým druhým gólem deset minut před koncem - 4:1 pro domácí. V nastaveném čase sice ještě upravil na konečných 4:2 Corvia po rohu Bertolacciho, ale radost domácího celku tím nijak nezkazil.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 cavani levazzi inler

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 cavani lavezzi pandev

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 GÓL ODDO

Neapol dostane výprask

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele