16. kolo
18.12.2011 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Řím překvapil Neapol!

AS dokázalo porazit favorizovanou Neapol, vstřelilo tři branky a do 'Věčného města' si odváží stejný počet bodů. Neapol byla jasně lepším týmem, místy hosty až drtivě přehrávala, ale vstřelila pouze jeden gól a prohrává.

Hosté šli brzy po rozehrání do vedení, po sólu Lamely si Neapol vstřelila vlastní gól. Další branku za Římany přidal Osvaldo po Tottiho centru. Malou jiskřičku naděje vykřesal Marek Hamšík, tu ale vzápětí zhasil Fabio Simplicio.

Neapol měla možná v hlavách vidinu velkého zápasu Ligy mistrů s Chelsea a podcenila hostující tým, který přijel povzbuzen remízou s lídrem soutěže, Juventusem. Srážela ho ale stále zranění, mimo hru byli Borini, Burdisso, Kjaer, Pizarro, Fernando Gago nebo Miralem Pjanič. Neapol nastoupila s hvězdnou trojicí v ofenzivní vozbě, Cavaniho podporovali Lavezzi s Hamšíkem.

AS se ujalo překvapivého vedení, po sólu Erika Lamely si Aronica neporozuměl se svým brankářem a De Sanctisovi propadl míč do sítě - 0:1.

Další Lamelův pokus po nahrávce od Tottiho zablokoval včasný zákrok Christiana Maggia. Poté přišla zásadní chvíle celého zápasu. A měl ji na svědomí Marek Hamšík. Zuniga obešel Rosiho a nacentroval před bránu. Hostující obrana nezareagovala tak rychle jako Slovák a ten mohl zavěsit do prázdné. Jenže neuvěřitelným způsobem přestřelil!

Skvělé představení má za sebou Maarten Stekelenburg v bráně AS, poradil si s Lavezziho střelou i následnou dorážkou Maggia. Neapol cítila podporu svých fanoušků, ženoucích ji do útoků a po půlhodině hry se zkoušel prosadit z levé strany Lavezzi. Taddei, umístěný na levé straně obrany, dnes neměl svůj den a hráči Neapole byli v jeho území velmi častými hosty. Zuniga se dnes zastřeloval, skvělou příležitost po rohovém kopu zahodil a napálil míč vysoko nad bránu AS.

Po změně stran se Neapol dál tlačila před Stekelenburgovu bránu, Cavani dokonce zaznamenal branku, která ale pro faul Christiana Maggia nebyla uznána. Lavezzi měl další velkou příležitost, ale také tu zlikvidovala obrana AS. Argentinec se poté zranil a uvolnil místo Goranu Panděvovi. Hamšík, jako by chtěl odčinit své selhání, podnikl odvážný slalom mezi obránci AS, Stekelenburg byl ale opět připraven.

"Nedáš - dostaneš" platilo také tentokrát. Rosiho autové vhazování ukázkově nacentroval před bránu Totti a Osvaldo překonal Campagnara i De Sanctise - 0:2. Tato branka se ukázala být rozhodující. Dvě velké příležitosti měl Edinson Cavani, obě ale pokryl Stekelenburg, chytající s velkou jistotou.

Na kontaktní gól byl ale přeci jen krátký. Přes Taddeiovu levou stranu se dostal k míči Hamšík, stopeři AS si neporozuměli a tak se slovenský reprezentant neomylně prosadil - napálil míč ke vzdálenější tyči.

Neapol dokázala dokonce srovnat. Ani tento gól však nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení Uruguayce Cavaniho. A tak se do útoku dostalo AS. Osvaldo potáhl míč, navázal na sebe obránce "Partenopei" a předložil míč Simpliciovi, jenž s tečí obrany dostal míč za De Sanctisova záda - 1:3.

V poslední šanci zápasu se po krásném Bojanově průniku objevil Osvaldo, ale jeho ránu na brankové čáře zastavil Campagnaro spolu s Hamšíkem. Nic podstatného se již nestalo, a tak mohlo AS slavit překvapivé vítězství nad těžkým soupeřem. Neapol je šestá, sedmé AS se na ni bodově dotáhlo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Francesco Totti AS

o Neapoli se stejně jako o nás nedá říct, že by podávala vyrovnané výkony. Letos poslední těžký zápas tak snad ho zvládnem...FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

Napoli vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMA !!! Neapol musíme zvládnout a pak už naskočí lehčí soupeři 1:2 Totti De Rossi (Osvaldo)

Reagovat
smazaný uživatel

Totti si da vlatni?

Reagovat
smazaný uživatel

blbost si jarin

Reagovat
smazaný uživatel

konečne aj nejaké šťastie v zápase a dobrý match ,,, FORZA ROMA,,, dúfam že ich to už nakopne a teraz ľahší superi ktorých treba všetkých poraziť Lamela dobre,Totti dobré prihrávky,hlavne druhý gol a Osvaldo to nakoniec trafil Per Sempre Roma

Reagovat
goodbay

souhlas, akorát teda Totti na můj vkus dost kazil a leckdy místo držení míče měl rychlejš přihrávat. Jinak přihrávka na gol pěkná

Reagovat
smazaný uživatel

Grende Martin! Rozdíl mezi brankáři byl dneska podle mě rozhodující

Reagovat
smazaný uživatel

ze 2 metru dokaze malokdo prestrelit branu Hamsik

Reagovat
smazaný uživatel

Totti nádherná přihrávka FORZA ROMA !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele