38. kolo
13.05.2012 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Di Vaiovo smutné loučení

Parma končí osmá, dokázala totiž porazit Bolognu. V jejím dresu se s italskou první ligou loučí dlouholetá ikona - odchází totiž Marco Di Vaio. A loučení je to smutné.

Dnes už je jasné, že Di Vaiovy výkony a statistiky v rámci Serie A zůstanou nerozšířeny, zkušený útočník se dnes neprosadil a do americké soutěže odchází s prohrou. Přesto můžeme jeho léta v dresu Bologně považovat za velmi úspěšná, na jeho kousky a spolupráci s Diamantim a mladíkem Ramirézem fanoušci jen tak nezapomenou.

Hosté byli značně oslabeni, dnes nemohl nastoupit například Morleo, brankář Gillet, dále Gimenéz, René Krhin, Peréz a Gaby Mudingayi. V domácím dresu jsme se museli obejít bez Miranteho, Modesta a Marigy.

Jaime Valdes našel v první větší příležitosti Sergia Floccariho, ten ale na jeho pobídku zareagovat nedokázal a Agliardiho nepřekonal. Kone tvrdě pálil, ale ještě předtím ho stihl faulovat Zaccardo. Sudí ale zákrok neposoudil jako penaltový a pokračovalo se za stavu 0:0.

Agliardiho pozornost poté zkoušeli postupně Giovinco, na jeho práci navázal spoluhráč Alessandro Lucarelli, jehož ránu Agliardi brilantně vyrážel mimo bránu.

Před poločasem se ale mohli domácí fanoušci začít radovat. Z rohového kopu našel Sebastian Giovinco Jonathana Biabianyho a Parma vedla!

Domácí byli jasně lepším týmem i ve druhé půli, nejprve se snažil prosadit Lucarelli, jenž mířil velmi dobře, Agliardi se musel vyznamenat také proti pokusu Giovinca, který jeho pozornost zaměstnal z přímého volného kopu.

A brankář hostí byl dnes poprávu nejlepším mužem na hřišti, protože zneškodnil ještě šance Floccariho s Biabianym. Prapor Bologně se snažil pozvednout Alessandro Diamanti, ale na jeho centr z přímého kopu nikdo ze spoluhráčů nereagoval. Poslední zápas hrdiny Di Vaia byl sice emotivní, ale bez gólového vyjádření. Přejme mu alespoň mnoho štěstí do zbytku kariéry.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 giovinco 3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

krasna remizka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele