4. kolo
20.09.2011 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter opět selhal. Porazila ho i Novara

Fotbalový Davídek na hlavu poráží Goliáše, zkušeného bojovníka na všech evropských frontách! A činí tak drtivou lekcí z produktivity. Je to zázrak nebo jev, na který si pod vládou trenéra Gasperiniho budeme muset zvyknout?

Jistý člověk tvrdí, že veškeré komplimenty před slovem 'Ale' se nepočítají. Po předvedené hře a hlavně výsledku tohoto zápasu se dá říct jediné - nechci nijak snižovat nesporné kvality trenéra Interu, ale...

Fanoušci 'Nerrazzuri' prožívají napínavé chvíle. Nový trenér měl být na začátku sezony příslibem lepších časů, nového úsvitu nad majestátním stadionem Giuseppe Meazza. Po čtyřech zápasech ale na vše padá hluboký stín. Jak dlouho bude toto zatmění trvat? Tento zápas měl jasně ukázat tenkou hranici mezi úspěchem a koncem trenéra Gasperiniho.

Začátek zápasu přinesl mnohá překvapení, jedním z nich bylo v Interu oblíbené, leč málo funkční rozestavení 3-4-3. V základní sestavě se objevil ex-Říman Cristian Chivu a mladý talent Luc Castaignos. Oba měli být klíčem k zámku jménem Novara.

Otěže utkání ale zpočátku pevně sevřeli domácí hráči, kteří vlétli na soupeře beze strachu a v prvních minutách se ocitli několikrát blízko Cesarovy brány. Štěstí v kombinaci s nezkušeností zachránilo Inter od inkasované branky. Obránce Chivu vyrobil první chybu, Meggiorini ji ale využít nedokázal. Za hosty střílel Wesley Sneijder, ale Ujkaniho nevystrašil.

Novara vynikala disciplinovaností, agresivitou a odhodláním, tedy vším, co ještě nedávno představoval Inter Milán. Dnes to byl ale jiný tým. Inter poslední dobou poráží vlastní hráči, nejinak tomu bylo tentokrát, bývalý 'interista' Meggiorini po nahrávce Mazzariniho překonal bezmocného Cesara. Obrana Interu přistoupila pozdě a trest byl více než adekvátní. Vedení nováčka nebylo překvapením, za svůj výkon si gól zasloužil.

V poločasové přestávce nahradil Forlána s Castaignosem Pazzini s Obim a Inter se začal zvedat. Domácí celek ale skvěle utkání zvládal, takticky byl lepším týmem a jeho preciznost v odebírání míčů by se měla napodobovat. Právě když se Inter začal znova zapojovat do hry, přišel šok. Ranocchia ve vápně fauloval útočníka Morimota a Rigoni poslal Cesara na opačnou stranu brány. Za tohoto stavu se trenér Gasperini opět odhodlal k velkému tahu a nahradil svého nejlepšího hráče Sneijdera Maurem Záratem.

Když Holanďan opouštěl stadion, neměl daleko k slzám a symbolicky tleskal fanouškům Interu. Možná ho zamrzel fakt, že v létě nepřestoupil do Manchesteru United.

Utěšit se ho snažil Estéban Cambiasso, průběžný stav zkorigoval na 1:2 z pohledu Interu, ale pár minut před koncem mohl jen těžko přinést hostujícím fanouškům na tváře úsměv. A i kdyby se mu to povedlo, po průniku Giorgiho a gólu Rigoniho na konečných 3:1, by se i těm nejvěrnějším příznivcům chvilkový pocit štěstí z tváří lehce vytratil.

O víkendu čeká bývalého mistra Itálie Bologna, ale vzhledem ke hře a výsledku se dá jen těžko uvažovat o roli favorita. Hlavní otázkou dne tak zůstává téma odvolání trenéra Gasperiniho. Najde se trenér, který dokáže vdechnout obrovi nový život?

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter je zápas od zápasu čím dál více ofenzivnější...hráči se sehrávají a na Novaře už se ukáže útočná síla....0:2

Reagovat
smazaný uživatel

karlos.mc: koukam dobrej tiper :D :D asi vyhravas na sazkach ne? kdyz si to umis tak suprove oduvodnit :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si veril v prohru?Myslim ze drtiva vetsina verila ve vyhru tak tu nepindej...

Reagovat
smazaný uživatel

njn...každej den není posvícení viď

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 Forza nerazzurri ! ole ole

Reagovat
Flamex

2:2 , inter znovu nevyužije šance....

Reagovat
smazaný uživatel

čelůstka dal jednou gol proti Interu až už to všude připomínaj

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Flamex

zatím ti to vychází :)

Reagovat
prevadec spojitosti

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Posranej Inter!!!!!!!!!!!!!!!!!! To snad není ani možný,jaký hrajou hovno,budou šťastní za 1:1...

Reagovat
Flamex

nebudou,oni to proserou...

Reagovat
smazaný uživatel

Takový útočníky mají a HOVNO z toho........................Vandráci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je v prdeli !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A Gasperini ven!!!Mi tě tu nechcem!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy me ho ani nechceli......bolo velkym omylom angazovat trenera ktory nema potrebny respekt a zaidne uspechy na lavicku takeho gigantu ktory ma navyse v kadri plno hviezd ktore si myslia ze prave oni vedia vsetko najlepsie....na takych treba ozajsznu osobnost nie takehoto saska........GASPERINI OUT

Reagovat
smazaný uživatel

inak k zapasu sice ho nevidel ale staci mi vysledok......nehorazna hamba takto zosmiesnovat meno interu.....prehra v novare fuuuu coho som sa to ja len dozil???necakal som ze aj s takymito komediantmi sa da prehrat ja grcaam

Reagovat
smazaný uživatel

karlos.mc: koukam dobrej tiper :D :D asi vyhravas na sazkach ne? kdyz si to umis tak suprove oduvodnit :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

Gasperíni zatím válí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele