11. kolo
05.11.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Bojan spasil Řím, Novara dostala dvě branky

Až do Španělova vstupu do utkání se celé AS trápilo, mladíkova kreativita a rychlost ale rozhodla zápas. První gól vstřelil Bojan osobně, druhý vypracoval pro Osvalda a nejlepší střelec AS se nemýlil.

"Giallorossi" se potřebovali dostat zpět do hry a k tomu jim měly pomoct tři body. A proti nováčkovi z Novary to neměl být problém. Ale celý Řím se velmi dlouho trápil. Nutno podotknout, že prudký déšť značně zpomaloval hru. To ale neomlouvá Enriqueho, který opět značně míchá sestavou, hráči se částečně hledají a až na pár výkonů tým jako celek dnes působil velmi unaveně, bez energie a nápadu. Až do příchodu Krkiče.

Mnoho hráčů AS do zápasu nemohlo zasáhnout a také to je jeden z faktorů, proč španělský trenér sáhl k rotaci týmu. Chyběli například Totti, Kjaer, Lobont nebo Borini. Do hry se tak dostali Rosi, Taddei, Greco nebo Cassetti. Novara také neměla úplný kádr, mimo hru dnes byli Ujkani, Lisuzzo, Ludi nebo Dellafiore.

Na úvod asi není od věci poznamenat, že všechna utkání tohoto kola začínají minutou ticha jako projev úcty za šest utonulých lidí, kteří zahynuli při janovských povodních.

Nejaktivnějším hráčem úvodu zápasu byl bezesporu Lamela. Mladý argentinský talent zaměstnával obranu Novary střelami i svými průniky, na druhé straně byl napomínám Cassetti, jenž fauloval Morimota. Centurioni zastavil Taddeiův centr a poté začala sprcha doslovná. Déšť velmi zpomalil hru a tak to aktivní Taddei zkoušel přímou střelou na brankáře Fontanu. Jeho elegantní oblouček ale brankář vyrazil.

Druhý poločas opět začal lépe pro hosty z Říma. Fontanovu pozornost si vyžádal jak Greco svou střelou, tak Burdisso hlavičkou. Ani jedna akce ale brankou neskončila. poté se Luis Enrique rozhodl posílit ofenzívu, stáhl Greca a nahradil ho útočníkem Krkičem. Jeho projev celý Řím velmi potřeboval. Už po pár sekundách si pohrál s míčem a tvrdou ranou zaměstnal brankáře Fontanu.

Domácí naprosto kontrolovali hru, drželi míč na svých kopačkách, ale přesto se místy jejich tempo blížilo aktivitě dělníka po dvou po sobě jdoucích nočních dvanáctihodinovkách. Po velké hrubě pomalého Cassettiho mohl skórovat Meggiorini, ale skvělý Stekelenburg se opět vyznamenal.

Byl to opět aktivní Bojan, který prolomil smůlu AS a vstřelil svůj druhý gól v dresu Říma. U zárodku akce byl Gago, který získal ztracený míč, geniálním obloučkem našel Bojana Pjanič a mladík už si věděl rady - 0:1.

Řím chvíli poté zdvojnásobil své vedení. Roh Pjaniče proměnil v branku Osvaldo. Poslední ránu zápasu měl na svědomí aktivní Taddei, který využil rychlého útoku, ale střela se do branky nevešla. AS tak stoupají tabulkou, Novara putuje na opačný konec tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

forza novara....

Reagovat
Francesco Totti AS

remíza nebo prohra by znamenalo Enriqueho konec musíme vyhrát teď i proti Lecce..FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan, Pjanič, Osvaldo

Reagovat
smazaný uživatel

"Domácí naprosto kontrolovali hru, drželi míč na svých kopačkách, " tato věta je naprosto zcestná, pokud autor opravdu viděl tento zápas živě.... Řím dělal hrubky v defenzivě ale střed pole jim patřil (výjma rychlých brejků Novary) zcela zaslouženě... pro mě byla otázka času kdy dá AS gol. Sice toé trvalo ale naprosto do detailu se splnila má prognoza. AS balon u sebe , mohl inkasovat ale nakonec výhra...

Reagovat
Largo

Jo, sorry, myslel sem hostující tým. Na druhou stranu, místy mi hra AS připomínala horší variantu Gambrinus ligy

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMA

Reagovat
Francesco Totti AS

Bojan dal v dresu AS už 3 góly, ale to je detail...FORZA ROMA!

Reagovat
Largo

Jo, za to se omlouvám...to víš, pozdní hodina si vybírá svou daň... Díky za upozornění. Forza Roma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele