18. kolo
15.01.2012 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Cagliari Calcio 1:1

Na čele tabulky se sice alespoň do večera osamostatnil Juventus, jenže v domácím zápase s Cagliari jenom remizoval. Starou dámu poslal velmi brzy do vedení Vučinič, ve druhém poločase ale srovnal na konečných 1:1 dobrou ranou Cossu.

Stará dáma začala přesně, jak se od ní očekávalo, tedy aktivně. Netrvalo to dlouho a Juventus už vedl po precizní akci 1:0. Conteho svěřenci rozmontovali do posledního šroubku obranu Cagliari po nádherné souhře, kterou zakončil do prázdné branky Mirko Vučinič - 1:0 pro Juventus. Domácí i nadále dominovali utkání a určovali jeho tempo. Velmi nebezpečně pálil Matri a De Ceglieho centr nadělal Agazzimu pořádné problémy. Jednu z mála šancí Cagliari měl na svědomí stoper Astori, tomu znepříjemnil zakončení Bonucci. Na druhé straně se zjevil úplně sám před Agazzim Arturo Vidal, ten ale jakoby se šance zalekl a nakonec ani nebyl schopen pořádně zakončit.

Cagliari si chtělo v prvním poločase za každou cenu vymodlit penaltu. Hned ve třech případech se hosté dožadovali odpískání penalty za ruku v pokutovém území. V prvním případě zasáhl rukou balón Bonucci, penalta však správně odpískána nebyla. To samé platilo i ve druhém případě, kdy jí měl Barzagli zcela jasně u těla. Napotřetí už to hráči Cagliari na sudího ani nezkoušeli, paradoxně se ale kopat penalta mohla, neboť Pirlo zasáhl míč rukou, kterou neměl u těla. Mezitím hlavičkoval Matri přesně do míst, kde byl připravený Agazzi. Juventus vedl po prvním poločase 1:0, ale to se mělo na začátku druhého dějství změnit.

Tak jako Juve vstoupilo do prvního poločasu rychlou brankou, se uvedlo na začátku druhého dějství Cagliari. Nedůrazu v obraně využil přesnou volejí Cossu a Gigi Buffon plachtil vzduchem zbytečně - 1:1. Vrátit vedení Juventusu chtěl co nejdříve Matri, ale ve vápně sebou škubl natolik okatě, že si vysloužil žlutou kartu za simulování.

Juventus se nadále tlačil dopředu, do ofenzívy přišli čerství Del Piero, Krasič a nově příchozí Borriello. A právě prvně jmenovaný měl deset minut před koncem obrovskou šanci, Pirlo mu z přímého kopu poslal načechraný centr, jenže útočník Bianconeri hlavou zamířil jen do míst, kde byl připravený Agazzi. Čas ale kvapil a domácím se nedařilo vstřelit rozhodující gól, rozuzlení zápasu nepřišlo ani v pětiminutovém nastavení, přestože v něm měl tutovku Krasič a Vidal. Srbský záložník ale fatálně selhal v koncovce a Vidal zblízka hlavičkoval nad. Juventus nakonec jenom remizoval s Cagliari 1:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
Il Architetto

Na Cagliari umíme, takže 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

neeee Juventus vubec pěkně Cagliari ani Boriella tam nedají měl zůstat v Římě

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak si neumím představit,že by tento pracovitý Juventus prohrál na svém hřišti s týmem jako Cagliari...Tipuji 2:0,ale hlavně ať je 1 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

JUVEE

Reagovat
smazaný uživatel

dakujem juve odpalil si mi 280 eur

Reagovat
smazaný uživatel

kokoty

Reagovat
smazaný uživatel

Ty remízy nás budou stát hodně !!!!!!! Už mě to začíná sr...át.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele