18. kolo
15.01.2012 15:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Skvělý zápas na Marrasi: Janov přestřílel Udinese

Skvělou nápravu za úvodní výbuch si pro janovské fanoušky připravil kouč Marino se svými svěřenci. Grifové dnes ve výborném duelu přestříleli Udinese a po vítězství 3:2 si mohou vychutnat sladké tři body. Lví podíl na úspěchu domácích má brankář Sebastian Frey.

Marino poslal na hřiště kompletně přepracovanou jedenáctku oproti té, která minulý týden vyhořela v Cagliari, a bylo to znát. Útok výrazně oživil uzdravený Palacio a společně s Jankovičem byl hlavní postavou ofenzívy. Navíc se k nim ještě připojoval Alberto Gilardino. V obraně pak netradičně nastoupil Kevin Constant, ale na levém kraji si vedl víc než dobře.

Na Marassi se o třetí hodině začalo velice otevřeně, prvních osm minut přineslo dvě velké šance a i jeden gól. Ten však Di Natalemu pro údajný ofsajd nebyl uznán, ovšem opakovaný záběr ukázal, že kapitán hostů v postavení mimo hru zřejmě nebyl. Na druhé straně měl slibnou šanci Gilardino, ale Handanovič ho vychytal.

Skóre mohl otevřít Floro Flores, jehož výtečně vyslal Di Natale, ale na čáře proti jeho střele výtečně zakročil Frey. Z následného rohového kopu už však Udinese udeřilo. Jako z blesk z čistého nebe se ve vápně vyšrouboval do výšky Ferronetti a přesně mířenou hlavičkou nedal Freyovi šanci. Na druhé straně mohl odpovědět Gilardino, jenž vleže zakončoval, ale na Handanoviče si tímto způsobem nepřišel.

Úvod druhého dějství zcela ovládli Grifové. Ve 49. minutě využil ojedinělé zaváhání Handanoviče Granqvist a po Jankovičově trestném kopu z dorážky vyrovnal. Janov se nicméně po rozehrávce soupeře okamžitě zhostil míče a Constant postupoval na branku. Jeho ránu sice ještě Handanovič vyrazil, ovšem Basta pak nedokázal Constanta zastavit, a tak mohl domácí levý bek najít ve vápně volného Jankoviče, jenž skvělým volejem otočil skóre ve prospěch Janova. První a druhý gól domácích dělilo sotva 60 vteřin.

Šancí nadále neubývalo. Floro Flores ovšem další možnost ke vstřelení branky znovu nevyužil. Jak se proměňují šance mu na druhé straně názorně ukázal Palacio, který svůj návrat po zranění korunoval gólem na 3:1. Povedenou asistenci si připsal snažící se Gilardino.

Čtvrthodiny před koncem pořádně zamíchal kartami sudí Doveri, který za zákrok na Di Nataleho v pokutovém území vyloučil Marka Rossiho a nařídil pokutový kop. Jeho rozhodnutí však zřejmě nebylo správné, protože skluz janovského kapitána byl čistý. Nicméně nedalo se nic dělat, domácí museli čelit penaltě. Tu rutinně proměnil Di Natale a domácí se mohli v závěrečných minutách těšit na hotové peklo.

A málem se Bianconeri skutečně vyrovnat podařilo. Merkel ztratil před vápnem míč a Pinzi vypálil, ovšem Frey předvedl vynikající zákrok jednoruč a udržel Janov ve vedení. V posledních minutách ještě oba brankáře prověřily střely Jankoviče a Di Nataleho, ale ani jedna v síti neskončila, a tak berou tři body za vítězství Grifové.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele