20. kolo
29.01.2012 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Janov CFC - SSC Neapol 3:2

Další komplikaci v boji o evropské poháry zaznamenala Neapol. Ta nestačila na stadionu Luigi Ferraris na domácí Janov a prohrála 3:2. Mazzarriho svěřenci nakonec mohou být za tuto porážku rádi, neboť ještě dvacet minut před koncem vedli domácí o tři branky.

Velké plány Janova na odplatu za první zápas mohl hned v úvodu narušit Goran Panděv. Makedonský útočník ale nedokázal hlavou usměrnit míč mezi tři tyče. Pak už víceméně útočil jenom Janov. Po centru Jankoviče střílel mimo Palacio a o pár minut později nevyzrál na De Sanctise Gilardino. Domácí byli v prvním poločase lepším týmem a ofenzivní snažení nakonec vyústilo v dvoubrankové poločasové vedení.

Ve 31. minutě předvedl nádherný fotbalový moment útočník Rodrigo Palacio, ten z těžké pozice a z poměrně velké vzdálenosti napřáhl a De Sanctis inkasoval, nádherná branka znamenala vedení Janova 1:0. Neapol se sotva vzpamatovala a hned inkasovala podruhé. Centr navrátilce Sculliho hlavičkoval z malého vápna přesně do sítě Alberto Gilardino - 2:0 pro Janov. Neapol se směrem dopředu trápila a to platilo i o začátku druhého poločasu.

Obrana Neapole měla velké problémy především s Palaciem. Ten na začátku druhého dějství těsně minul branku, ale dvacet minut před koncem zápasu se už podruhé prosadil. Přesnou přihrávkou ho adresoval Gilardino - 3:0 pro Janov. V tuto chvíli by už asi málokdo věřil ve zvrat, jenže Neapol zabrala a ještě zdramatizovala závěr zápasu. Maggio přesným centrem našel Cavaniho, jenž svojí dvanáctou brankou v sezoně snížil na 3:1. Ani ne za dvě minuty to už bylo 3:2! Lavezzi zužitkoval dlouhý balón a taktéž jako Cavani se trefil hlavou! Fanoušci Grifů si v závěrečných sekundách oddychli, když Frey lapil Džemailiho střelu. Janovští výsledek uhájili a slaví vítězství 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele