2. kolo
11.09.2011 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Janov v atraktivním duelu remizoval s Atalantou

Pokud se chtěl prezident Enrico Preziosi u zápasů svého Janova znovu bavit, musel se mu první duel nové sezony zamlouvat. Ne tak už výsledek, Grifové totiž doma v atraktivním utkání jen remizovali s nováčkem z Bergama 2:2.

Přitom remíza byla tím nejméně očekávaným výsledkem. Už více než 20 lety si totiž Janov s Atalantou body nerozdělily. Dnes se ale všechno změnilo. Atalanta ukázala, že na ní šestibodový odpočet nezanechal žádné stopy a předvedla sympatický výkon. Janov s řadou nových tváří ještě stále má na čem pracovat, ale základ rovněž není špatný.

Utkání mělo raketový start, už po pěti minutách rozjásal domácí tifosi Miguel Veloso. Po levé straně utekl Palacio, vrátil míč před vápno Velosovi a ten prostřelil brankáře Consigliho. Atalanta ovšem okamžitě zabojovala a za dvě minuty vyrovnala. Padoinovu ránu se podařilo Freyovi jen vyrazit před sebe, kde byl nekrytý Maxi Moralez a v klidu dorazil.

Zcela otočit mohl skóre German Denis, ale olízl brankovou konstrukci. Na druhé straně pak vytáhl skvělý zákrok proti Palaciovi ve vyložené šanci Consigli. Na Marassi se hrál zcela otevřený duel, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Atalanta těžila především z protiútoků, jeden takový musel zastavovat Frey, Denis na něj nevyzrál. Na druhé straně z trestného kopu orazítkoval břevno Bovo.

Ještě před poločasem měl výtečnou příležitost Bonaventura, jenže hlavou z pár metrů minul. Nakonec se ale šlo do kabin přeci jen za stavu 1:2. Denis vyslal na zteč Maxiho Moraleze a ten propálil Freye.

Devět po minut po změně stran nicméně využil Giandomenico Mesto chyby v obraně soupeře a tvrdou ránou srovnal na 2:2. Hlavou mohl vrátit domácím vedení kapitán Marco Rossi, ale nebyl přesný. Hlavičkoval také Kaladze, Consigli se překonat nenechal. Na hřiště se dostal také k prvnímu stratu v dresu domácích Andrea Caracciolo, jenže ani on nebyl schopen strhnout vedení na stranu Rossoblu.

Nepovedený debut si pak připsal Valter Birsa. Byl na hřišti jen necelou čtvrthodinku, když v nastaveném čase zezadu sestřelil unikajícího Denise a dostal červenou kartu. Pravdou však je, že se Atalanta řítila do velice nebezpečného útoku. Ani čtyři minuty nastaveného času ale na skóre nic nezměnily, zápas skončil 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Ebola SVK

Kucka ....my chceme gol !!!! už je čas Juraj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele