3. kolo
17.09.2011 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Novara Calcio 2:1

Cagliari to opět dokázalo, vyhrálo další zápas a v tabulce tak i nadále stoupá. Jeho dnešní obětí se stal nováček z Novary. Menší slabinou je pozdní inkasování, i dnes dostali domácí gól až těsně před koncem. To už ale vedli o dvě branky a utkání dovedli do zdárného konce.

Strhující závěr zdramatizoval jinak poklidné utkání a do poslední chvíle nedal oběma aktérům vydechnout. Tři body ale zůstávají v Cagliari a trenér Ficcadenti může své svěřence opět chválit.

První poločas příliš šancí nepřinesl, aktivitu domácích zastavoval brankář hostí Samir Ujkani, mladá naděje z Palerma. V osmé minutě zápasu viděl za faul žlutou kartu hostující záložník Porcari.

Deset minut před poločasovou přestávkou se ale přece jen měnilo skóre, mezi tři tyče se trefil domácí útočník Thiago Ribeiro a poslal svůj tým zkušeně do vedení.

Druhý poločas začal stejně, jako ten první skončil, tedy aktivitou domácích a defenzivní snahou hostujícího celku. Až do osmdesáté minuty vše probíhalo prakticky se stejným scénářem, na Novaře bylo vidět nezkušené rozehrávání a držení míče, někdy uspěchané výpady do soupeřovy obrany, Cagliari čekalo na svou šanci a s rozhodností napadalo hráče Novary. Rozhodčí rozdal na obou stranách několik žlutých karet a celý zápas spěl do očekáváného konce.

Sedm minut před koncem oficiální hrací doby ale přišel na trávník útočník Cagliari El Kabir a svou rychlostí celou hru podstatně zrychlil. To vše vedlo k Daniele Contimu, který nahrál Larriveyovi a ten již neměl se zakončením problémy. Jen o dvě minuty později se ale prosadila také hostující Novara, konkrétně to byl útočník Morimoto, který ještě nedávno střílel branky za Catanii.

Víc ale nováček soutěže nestihl a z Cagliari tak odjíždí bez bodu. Heroický výkon z Chieva zopakovat nedokázal.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

1.(HX)

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari prekvapilo v Ríme a preto si myslím že vynaložia maximálne usilie aby to doma potvrdili

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele