35. kolo
29.04.2012 12:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Janov v problémech, prohrál i v Bologně

Janov potřeboval v Bologně nutně bodovat, jenže se nepovedlo. Grifové si nakonec neodváží ani bod za porážku 3:2, která je v posledních kolech odsuzuje k hodně náročnému boji o udržení. Je možné, že už po tomto kole se ocitnou svěřenci Alberta Malesaniho v pásmu sestupu. Naopak Bologna si vytvořila pohodlný náskok.

Zápas na Stadio Renato Dall'Arra začal v pomalejším tempu a první vážná šance přišla až ve 24. minutě. Zato byla hned gólová. Alessandro Diamanti našel trestným kopem z levé strany hlavu Danieleho Portanovy a ten otevřel skóre. Janov se mohl vrátit do hry po centru Mesta, ale na zadní tyči na míč ve skluzu nedosáhli ani Sculli, ani Palacio. Pro Janov začala být situace kritická ve 38. minutě. Marco Di Vaio vypálil na Freye, který míč pouze vyrazil a dorážející Gastón Ramírez už měl značně ulehčenou pozici.

Do druhého poločasu na hřiště v barvách hostů místo Birsy vyběhl Biondini. Janov nutně potřeboval nepříznivý stav 2:0 zvrátit. Až v 51. minutě si první větší zákrok připsal Federico Agliardi. Brankář Bologně zasahoval proti střele Kucky. Z následného rohového kopu orazítkoval břevno Kaladze. Na Janovu nicméně bylo vidět větší ofenzivní snažení, které se vyplatilo v 59. minutě. Marco Rossi našel po dlouhém nákopu Palacia a ten hlavou snížil na 2:1 z domácího pohledu. Vzápětí už mohlo být srovnáno, Palacio připravil ideální pozici pro střídající Jorqueru, jenže ten gól odmítl.

Toho využila Bologna, která se po dobré kombinaci Belfodila, Diamantiho a zakončujícího Garicse ujala vedení 3:1. Janov sice ještě dokázal třináct minut před koncem znovu snížit, jenže na Jorquerův gól už nedokázal nikdo navázat. Pravdou nicméně je, že Ze Eduardo byl velice blízko třetí brance hostů, ale nakonec Agliardiho svatyni netrefil. A Grifové se nemohli radovat ani v nastavení, kdy Agliardi skvěle vychytal hlavičkujícího Kucku.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Další Janov do Serie B?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele