10. kolo
30.10.2011 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bologna FC - Atalanta BC 3:1

První domácí zápas, který Bologna dokázala vyhrát a hned zaznamenala tři góly. Přesto, že byla Atalanta mírným favoritem, ukazuje se její pokles formy a domů se vrací s prázdnou.

První zásah utkání zaznamenal Germán Denis, který už v sedmé minutě naklonil skóre ve prospěch hostujícího celku, poté ale vyrovnával probuzený střelec Marco Di Vaio. Průběh utkání otáčel Gaston Ramiréz, talentovaný křídelní záložník, kterého později doplnil na střelecké listině obránce Simone Loria. Ten tak skóroval proti bývalému klubu, jenž ho vynesl mezi nejlepší italské týmy.

Výsledek tak znamená druhou porážkou v sezoně pro Atalantu a první domácí vítězství pro Bolognu za posledních osm měsíců. Po velmi dlouhé době tak Bologna získává body potřebné k záchraně, Atalanta klesá na patnáctou pozici. Celek z Bergama byl přitom jasným favoritem, jeho sebevědomí narostlo zvláště po remíze s Interem Milán z minulého kola.

Zápas přitom začal lépe právě pro hosty z Bergama, již v sedmé minutě se obranou domácí Bologně prohnal Germán Denis a prostřelil brankáře Jeana Francoise Gilleta. Na tribunách stadionu Renato Dall' Ara tak zavládlo ticho. Maximiliano Gonzalez poté znovu prověřil francouzského branáře, ale jeho střela nakonec branku neznamenala. Po hezké souhře Denise se spoluhráčem Bonaventurou mohla jít Atalanta do dvougólové výhody a těžko soudit, co by se stalo, kdyby záložník uspěl.

To se ale nestalo a tak přišel trest. Aktivního Gastona Ramiréze poslal k zemi v pokutovém území Daniele Capelli a nařízenou penaltu chladnokrevně proměnil Marco Di Vaio. Brankář Consigli tentokrát štěstí neměl a Bologna se nadechovala k velkému obratu.

Tři minuty po změně stran našel Koné nahrávkou Gastona Ramiréze a Uruguayec nedal Consiglimu sebemenší šanci - 2:1 pro Bolognu. Aby to nebylo vše, celý zápas otočil obránce Simone Loria, který si naběh na centr Ramiréze a přidal tak třetí branku domácích. Protože Denis ve velké šanci svou druhou branku v zápase nepřidal, skóre se už neměnilo a Bologna získává další důležité body.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koukam Gaston mel prsty ve vsech brankach.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele