30. kolo
01.04.2012 12:30 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Sedm branek v Římě!

Diváci se dnes na Stadio Olimpico určitě nenudili, k vidění byla výhra domácích a obrat z 0:1 na 5:2. Novara houževnatě bojovala, ale útočná síla byla na straně domácích.

Cenné tři body s nevyzpytatelnou Novarou má v kapse římské AS. Ačkoliv prohrávalo, pět zásahů za záda Ujkaniho a Fontany otočilo vývoj zápasu v prospěch domácích a tak se AS může dál prát o účast v pohárové Evropě.

Giallorossi hráli bez Marca Cassettiho, Juana, Heinzeho nebo Burdissa. V obraně tak nastoupili Taddei s De Rossim. Nutno podotknout, že Capitan Futuro je na tuto roli z předešlé části sezony nejspíš zvyklí, protože opět patřil k nejlepším na hřišti. AS navíc postrádalo Miralema Pjaniče a Fabia Boriniho. Novara nastoupila bez Rigoniho, Mascary nebo Ludiho.

První šanci naznačil Pablo Osvaldo, jeho střela mohla znamenat i centr, ale na Simpliciovu hlavičku byla moc silná. Bojan Krkič, dnes v základní sestavě, se neprosadil po centru Brazilce Marquinha. Hrozila také Novara, Kjaerovu chybu napravil De Rossi. O chvíli později už se hosté ujali vedení. Po velmi překvapivé akci přes Taddeiovu stranu se hlavou prosadil Andrea Caracciolo a celé Olimpico utichlo.

Řím ale nepanikařil, hráči trpělivě čekali na svou šanci a ta přišla při centru Osvalda. Zakončovatel se proměnil v nahrávače, jeho centr uklidil pod břevno Marquinho. Byl to první gól rychlého křídelníka z Palmeiras.

Po chvíli se situace obměnila, po rohovém kopu hlavičkoval ke vzdálenější tyči Daniel Pablo Osvaldo a míč propadl až do sítě - 2:1.

Osvaldo mohl přidat i druhý gól v zápase, tentokrát se jeho hlavičce postavilo břevno. V této fázi hry byl pro Řím velmi nebezpečný Andrea Lisuzzo, který dvakrát téměř skóroval. Díky obraně domácích a brankáři Stekelenburgovi se mu to ale ani jednou nepovedlo.

Samir Ujkani, který utržil v souboji s Osvaldem zranění na prstech, musel o poločasové přestávce ze hřiště. Mezi třemi tyčemi jej nahradil veterán Fontana. Srovnat mohl po přestávce Andrea Caracciolo, ale po Kjaerově chybě nedokázal přesně zamířit. Proto Řím trestal. Marquinhovu akci dokončoval Fabio Simplicio, jeho první ránu brankář Fontana vyrazil, obrana hostí ale míč posunula zpět na Simplicia a ten chytrým obloučkem překonal italského veterána - 3:1.

Rychlý přechod do útoku ukázal Řím při čtvrtém gólu. Stekelenburg vyhodil míč na Josého Angela, ten jej poslal Bojanovi do běhu a mladý Španěl v klidu zakončil - 4:1. Ihned po něm byl stažen a nahrazen Erikem Lamelou. Na hřiště se dostal také mladík Viviani, který nahradil unaveného Tottiho.

Ještě před tím se ale dočkala také Novara. Krásný centr protihráče Taddeie skončil na kopačkách Caracciola, který jej poslal střídajícímu Morimotovi a ten už si se zbytkem akce poradil - 4:2.

To ale nebylo vše, poslední slovo měli opět domácí. Konkrétně mladý argentinský ofenzivní hračička Lamela. Gagovu přihrávku po vlastním sólu proměnil v pátý gól a rozjásal římské tifosi. AS má dále chuť a šanci bojovat o poháry, Novara je předposlední.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 PER SEMPRE ROMA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Francesco Totti AS

podle posledních výsledků Novary to vidím tak na remízu snad náš útok nezklame

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi

Reagovat
smazaný uživatel

JOOO !!! FORZA ROMA !!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele