17. kolo
08.01.2012 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Totti zachránil Řím

Dvě penalty rozhodly ve prospěch Římanů, obě zkušeně proměnil kapitán Francesco Totti. První penalta byla nařízena po faulu Freye na pronikajícího Lamelu, druhou penaltou bylo potrestáno Cesarovo hraní rukou.

AS poslední dobou vyhrává a konečně se zdá, že hráči plně porozuměli trenérovu stylu hry. Kombinace i střelba nedělá AS problém, dnes hráči 'Giallorossi' vystřelili hned dvacetkrát. Velkým mínusem dané sezony jsou ale zranění. Mimo hru jsou například Burdisso, Cassetti, Borini nebo Daniel Pablo Osvaldo. A právě jeho neúčast, která může trvat až dva měsíce, bude v dalších duelech následně citelnou ztrátou. Ukázalo to i dnešní utkání.

Lamela se ukazuje ve skvělém světle a sám Totti o něm často hovoří jako o svém nástupci. Mladý argentinský kouzelník byl také prvním, kdo dnes odpoledne zaměstnal rukavice Sorrentina. Do jeho náruče směřovala také střela Bojana Krkiče. Ani jeden z pokusů ale skóre zápasu nezměnil.

Nutno podotknout, že v první polovině hry se Chievo dostávalo ke Stekelenburgově bráně jen sporadicky. Obrana Římanů dnes fungovala výborně a všudypřítomný Daniele De Rossi opět ukázal, že je pro současný Řím nepostradatelnou postavou. Absence vysunutého hrotového útočníka ale byla znát, Totti, který měl tuto roli plnit, se často stahoval pro míče a Pjanič s Lamelou často centrovali do prázdného pokutového území.

Cyril Thereau poté donutil Stekelenburga k vážnějšímu zákroku. Gól ale padl na druhé straně. Lamela prosvištěl pokutovým územím Chieva a byl stažen obráncem Freyem. Nařízenou penaltu proměnil kapitán Totti - 1:0 pro domácí. Vzhledem k pauze při zápisu do svého listu branek měl pod dresem tričko s nápisem "Promiňte to zpoždění".

Sergio Pellissier mohl před poločasem vyrovnat, ale jeho hlavičku vytáhl konečky prstů opět holandský brankář. Dvě velké šance pro hostující tým představovala střela Thereaua a zakončení Moscardelliho, ani jeden z hráčů ale vyrovnat nedokázal. To se ukázalo jako klíčové, protože před koncem udeřil opět 'Římský král'.

Za hraní rukou v pokutovém území byl potrestán Cesar a Totti se opět nemýlil - 2:0 pro AS. Poté si mohl veterán vychutnat 'standing ovation', když byl v nastaveném čase střídán. AS je prozatím šesté a čeká, jak odpoví večer hrající Neapol. Chievo je na třináctém místě.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 FORZA ROMA !!!!!!! Totti už musí dát goool

Reagovat
smazaný uživatel

Dá !!! a typ môj je 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jojo musí

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 okaka,caprari,greco

Reagovat
Francesco Totti AS

4-0 ještě se trefí Bruno Conti

Reagovat
smazaný uživatel

Bruno Conti nastoupí naposlední minutu místo Bojana a dá z 50 M goool

Reagovat
Slejdy

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele