37. kolo
05.05.2012 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Dva góly a zahozená penalta = 500

Především díky kapitánovi Tottimu se domácím podařilo neprohrát. Stále to však znamená konec všem nadějím na jakékoli evropské poháry a také na předběhnutí římského rivala.

Francesco Totti, strůjce úspěchu i selhání dnešního zápasu. Vstřelil dvě branky a srovnal, na druhou stranu ani nadvakrát neproměnil penaltu. Také se může jednat o poslední zápas trenéra Enriqueho před domácími fanoušky. Spekulace o jeho odchodu sílí, ale v poslední době se také objevují informace, které tvrdí, že španělský trenér začíná znovu přemýšlet o další sezoně na lavičce AS. Uvidíme, k jakým závěrům dojde po dnešní remíze.

Dnes jsme se dočkali zajímavého tahu pana Enriqueho, neboť pravého obránce hrál při zranění Rosiho i Angela Mrquinho. Koneckonců, s přesouváním záložníků na pozice obránců má tento španělský elegán bohaté zkušenosti. Domácí se museli obejít bez Cassettiho, Juana, Stekelenburga, Rosiho a Burdissa. Vincenzo Montella nemohl počítat s Capuanem, Spollim, Suazem, Potenzou a Llamou.

Francesco Totti byl hlavní postavou dnešního večera ještě před výkopem - oslavil totiž pětistý zápas v dresu Giallorossi. Hned na začátku zápasu kombinoval římský kapitán s Osvaldem a z jejich spolupráce vytěžil nebezpečnou ránu Miralem Pjanič.

Poté přišla zajímavá situace, protože v pokutovém území došlo ke kontaktu brankáře Carriza s Borinim a sudí pískl do píšťalky. K nařízené penaltě se postavil Il Capitano Totti, ale brankář Carrizo svou chybu napravil a jeho ránu chytil. Trochu nešťastně přímo ke kopačkám Tottiho, který ale napodruhé napálil míč nad bránu.

Činit se musel také brankář na druhé straně, Lobontovu pozornost zkoušel Nicola Legrottaglie. Brankář Carrizo byl ale ve větší permanenci, svými zákroky musel vytěsnit šance Boriniho, Osvalda i Gaga. Proti Lobontovi se rozeběhl Bergessio, ale rumunský brankář si poradil i s ním.

Ve druhém poločase střílel po Osvaldově chytré nahrávce Totti, ale pouze se zastřeloval. Přesná mířidla měl až o chvíli později. Střelu, která byla skrytá za mnoha bránícími hráči, vypálil opět kapitán Totti a nyní se už nemýlil - 1:0 pro domácí.

Pouze o pět minut později ale bylo srovnáno. Heinze fauloval ve vápně pronikajícího Barrientose a Lodi ukázal Tottimu, jak se mají penalty zahrávat - 1:1.

Spolupráce Boriniho s Marquinhem ke gólu nevedla, to ale můžeme říci o rohovém kopu Catanie. Nakrátko rozehraná situace umožnila Marchesemu napálit míč pod břevno a poslat do vedení právě svůj celek - 2:1!

Další gól mohl přidat další bývalý Říman. Marco Motta měl dost prostoru zakončit, jeho hlavička ale mířila mimo. Více chuti do života vložil do zápasu střídající Bojan Krkič. Ten měl další šanci, i s ní si ale Carrizo poradil. Nestihl ale zareagovat na střelu Tottiho, který z blízké vzdálenosti srovnal - 2:2!

Nyní se hra přelévala na obě strany. Za AS neuspěl Lamela, hosté použili k útoku Catellaniho. A když z protiútoku neuspěli Lamela ani Totti, brankáři na obou stranách dokončili úžasné představení a na Stadio Olimpico se zrodila remíza. Jak dlouho ji Enrique přežije coby trenér AS?

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 GRANDE ROMA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Il Principino

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Žádné poháry pro AS...

Reagovat
smazaný uživatel

Co znamená to = 500 ?????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele