33. kolo
25.04.2012 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Viola ukončila sen domácích o Lize mistrů

Hostům z Florencie se výborně povedl začátek a konec utkání. Řím se sice na chvíli dokázala zvednout a vyrovnat, na tři body to ale nestačilo. Červenou kartu navíc viděl domácí útočník Osvaldo.

Ani jeden z týmů nebyl v ideálním rozpoložení. AS se vzpamatovávalo z krutého, ale zaslouženého výsledku 0:4 s Juventusem, Fiorentina bojuje o záchranu, neprožívá ideální sezonu a na Stadio Olimpico nevyhrála od roku 1992.

Enrique poslal na hřiště symbol týmu a kapitána, Totti nehrál proti Juve a podle mnoha lidí byl právě toto klíčový faktor neúspěchu. No, posouzení nechám na vás. Nedařilo se totiž ani nyní. Navíc nemohl nastoupit Stekelenburg, Lamela a Bojan. NA střídačku se tak dostal mladíček Tallo.

Fiorentina začala zostra a hned po dvou minutách utišila Stadio Olimpico tím nejprostším způsobem - Andrea Lazzari našel nabíhajícího Stevana Jovetiče a černohorský útočník se skvěle umístěnou střelou prosadil - 1:0.

Mladý talent mohl přidat další branku jen o pár chvil později, ale tentokrát netrefil přesně. Nutno podotknout, že Fiorentina byla mnohem agresivnějším týmem, snažila se napadat a právě rozehrávka dělala týmu AS velké problémy.

AS začalo tlačit na soupeře, ale jeho nakopávané míče nevedly k úspěchu. Mimo střílel Totti, na druhé straně se neprosadili Kharja, Jovetič ani ve skvělém náběhu Cerci.

Do druhého poločasu už v dresu AS vyběhli Gago a Marquinho, dohráli Greco s Angelem. Zvláště brazilský záložník se zapojoval do hry stále častěji a byl velmi nebezpečným. Taddeiův centr nezpracoval přesně Pablo Osvaldo, Gago sice s Tottim kombinovali blízko pokutového území Fialek, ale chybělo jim přesné zakončení.

To se povedlo až kapitánu Tottimu. Po nahrávce Gaga tečoval Totti míč přesně opačným směrem a srovnal - 1:1.

Velkou šanci měl Osvaldo, který přesprintoval obranu a obešel brankáře, na přesné zakončení už ale neměl síly. Právě čerstvé síly přinesl na hřiště mladý Tallo, po jehož patičce se římský kapitán dostal k voleji, který ale bravurně vyrazil Boruč.

V nastavení tak udeřili hosté. Římská obrana byla téměř v troskách, ze kterých vytěžil tři body Lazzari. Po Ljajičově šance napálil míč za Curciho záda a stanovil konečný výsledek - 2:1 pro Fiorentinu. Ten neunesl Pablo Osvaldo a byl odměněn červenou kartou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
scr

AS musi! Tri body zustanou v Římě 2:0!

Reagovat
smazaný uživatel

ano musí taky typuju 2:0 FORZA AS

Reagovat
smazaný uživatel

tip

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Francesco Totti AS

i 5:0 by byla slabá náplast za Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

věřím, že AS potvrdí svou domácí formu a vyhraje tak 3:0 možná 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

vubec nepiskal penalty DEBIL!

Reagovat
Francesco Totti AS

nám se bohužel letos nepíská vůbec nic

Reagovat
smazaný uživatel

kolik už má AS červených??

Reagovat
smazaný uživatel

pokud počítám dobře tak 10 , to je teda hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Jak čtu vyjádření Baldiniho, projekt Pepsi Cola Las Vegas pokračuje. Úspěchy tohoto projektu jsou nasnadě totálně rozesranej kádr, kterej si přivedl expert z Barcy, kterej neustále hledá a vymýšlí způsobem pokus omyl. Prohrál téměř všechno, co se dalo. Vypadnul se Slovanem z předkola EL, vypadnul z Coppa Italia, kde jsme hráli v podstatě furt ve finále, prohrál obě derby, a hlavně nenaučil hrát tým bez Tottiho, což bylo jeho hlavním úkolem stran přestavby mužstva. Reálně máme před koncel ligy o 4 body více než Catania. Naprosto ztracená sezóna bude jak to vypadá i ta další.

Reagovat
Largo

Souhlas...Já jsem byl ze začátku zastáncem jeho pojetí fotbalu, i když modulově upravenýho pro defenzivnější Serii A. I když se mu nedařilo, myslel sem, že jde dobrým směrem...až teď ale vidím, kam ten směr spěje...Bez Tottiho tým nulovej, obrana žádná, pozičně hrajou beky útočníci, napadání žádný...v podstatě jen sbíráme červený, občas nasadíme nějakýho mladýho a je to jak na houpačce. Jeho styl držení míče s pevnou zálohou by mělo smysl, kdyby byla pořádná obrana a měli jsme Messiho...takhle je to taková nijaká směs všeho a ničeho, po jejímž strávení zůstane fanouškům na jazyku nepříjemná pachuť dvou zkaženejch hodin u fotbalu...

Pořád doufám, že vedení začne něco dělat a přivede člověka, kterej dokáže tým sehrát. S tímhle potenciálem bysme měli bojovat o titul...

Poslední dobou jsem si říkal, že ofenzivní fotbal hodně hrával Luciano Spalletti atomu by to sedlo. Ještě by se mi líbil Laurent Blanc, popřípadě Bielsa. Z italských trenéru mám hodně rád Ancelottiho. To už tam teda měli nechat Montellu...

No nic, nebudu si dál kazit hezkej den...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele