14. kolo
04.12.2011 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

'Fialky' rozdrtily římské AS

AS Řím ukázal velmi nedisciplinovaný výkon, v renesančním městě dohrávalo dokonce v osmi mužích a domácí 'Viola' si s osmi statečnými snadno poradila - porážka 0:3 není pro Enriqueho vůbec dobrým znamením.

Branky Stevana Jovetiče, Alessandra Gamberiniho a Santiaga Silvy znamenaly drtivou porážkou pro vykartovaný Řím, který srazila na kolena vlastní nepřesnost a nedisciplinovanost. Ke třem gólům hodně pomohly dvě penalty, kopané proti Římanům.

Tyto dva týmy v letošní sezoně rozhodně nepodávají výkony, které si jejich vlastníci představují. Dnešní souboj měl jasně ukázat jejich skutečnou situaci. Pod velkým tlakem byla Fiorentina od začátku a neúspěch odnesl trenér Mihajlovič. AS zatím k podobnému kroku nesáhlo, nicméně po dnešní hře o tom možná Thomas Di Benedetto bude uvažovat vážněji.

Francesco Totti začal utkání na lavičce náhradníků, zatímco Osvaldo byl svým týmem suspendován po incidentu se spoluhráčem Lamelou. Zranění zadních řad nutí Enriqueho k velkým rošádám, což se na defenzivní složce týmu projevuje velmi často. Cerci, bývalý Říman, nebyl schopen do utkání zasáhnout, trenér Delio Rossi ale mohl počítat s uzdraveným Stevanem Jovetičem. A ten se mu za jeho volbu odvděčil.

Utkání začalo minutou ticha za smrt brazilské legendy Socrata, jenž v noci na dnešek podlehl nemoci. Po rozehrání a úvodní části hry se zkoušel dalekonosnou střelou prosadit Fernando Gago, na druhé straně hrozil právě Černohorec Jovetič, kterého ale výborně vychytal Maarten Stekelenburg.

Po patnácti minutách došlo ke zlomovému bodu utkání, když sudí Damato ukázal na značku pokutového kopu a vyloučil obránce Juana. Ten zatáhl Jovetiče za dres a mladý útočník obratně dílo zkázy dokonal - 1:0 pro Fiorentinu.

'Giallorossi' se ale nehodlali vzdát, Daniele De Rossi vypálil tvrdou střelu, na druhé straně ale opět hrozil aktivní Jovetič. Řím měl většinou míč na svých kopačkách a potvrdil to tlakem, z něhož rezultovaly čtyři rohové kopy, ale žádná vyložená šance. Právě když se hráči AS viděli v šatnách, přišlo ostré probuzení. Montolivo nacentroval od rohového praporku a obránce Gamberini hlavou zvýšil na pohodlných 2:0.

Ještě před odchodem do kabin mohl zvýšit Alberto Gilardino, střelec 'Fialek' ale mířil nad bránu. Ve druhém dějství se hosté opět snažili zkorigovat, ale jejich snaha vycházela naprázdno. Mladý talent Lamela vypálil zajímavou ránu, ale brankář Boruč byl připraven. Gabriel Heinze poté zblokoval s pomocí De Rossiho útočníka Jovetiče.

Římané ale hlavně po psychické stránce utkání nezvládli a brzy šli do devíti mužů. Gago dostal po faulu ba Jovetiče druhou žlutou a putoval pod sprchy. Smrtelnou agónii nejlépe demonstroval Bojan Krkič, který si na brankové čáře spletl fotbal s rugby a inkasoval kartu barvy červené a AS dohrávalo v osmi. Penaltu proměnil Santiago Silva a AS dál klesá tabulkou. Jak dlouho vydrží Enrique na lavičce Říma?

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMA !

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Borielo,Totti a De rossi

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 - Juan, Gago, Krkič

Reagovat
DelPiero137

To je haluz, v cervenych kartach si to uhadol (no offence)

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju, ale já to myslel jako srandu po konci zápasu

Reagovat
DelPiero137

Sakra, az teraz pozeram kedy si pridal ten prvy prispevok

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Jovetic,Gamberini,Silva

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Jovetic,Gamberini,Silva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele