32. kolo
09.04.2011 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Totti vystřelil AS Řím důležitou výhru nad Udinese

Udinese bylo ještě donedávna na jaře zcela suverénní, jenže v posledních dvou zápasech se dosud dobře promazaný stroj zadrhl a Bianconeri nezískali ani bod. Nejprve překvapivě podlehli Lecce a dnes nestačili v důležitém duelu na AS Řím, jenž si domů veze tři body za výhru 1:2, ačkoliv to do posledních minut vypadalo na remízu. Udinese může přijít v neděli o čtvrté místo.

Domácí museli nastoupit bez Alexise Sancheze, jenž se při rozcvičce zranil a i to mělo vliv. Naštěstí se ze zdravotních problémů oklepala alespoň druhá hvězda Di Natale. V útoku hostů se představili Vučinič s Tottim.

Po úvodních šancích na obou stranách a strkanici mezi Cassettim a Di Natalem to však nevypadalo dobře ani s domácím kapitánem, jenž po necelé půlhodině hry signalizoval směrem k lavičce, že bojuje s bolestí. Nakonec to ale ustál a pokračoval. Doniho pak prověřil tvrdou ranou Abdi a římský gólman potřeboval dva zákroky. Udinese mělo po Tottiho trestném kopu štěstí, že si nedalo vlastní gól, Handanovič tečovaný míč vlastním obráncem skvěle lapil. AS Řím kontroloval míč a v první polovině dokázal soupeře na jeho vlastní půdě pořádně uzamknout.

Po změně stran měli sice první příležitost Bianconeri, ale Islova střela olízla brankovou konstrukci a pak se v 57. minutě otevíralo skóre. Jenže v neprospěch domácích. Pinzi ve vápně fauloval Pizarra a sudí Damato odpískal penaltu. "Desítku" sebevědomě proměnil Totti a svým 202. gólem v Serii A poslal Římany do vedení.

Udinese se pak málem úplně potopilo, když relativně snadný trestný kop nezachytil Handanovič a na brankové čáře pak musel akrobaticky likvidovat Juanovu hlavičku Domizzi. Hra se ale přesunula i na druhou stranu, kde Doni nejprve vyrazil tvrdou ránu Isly a vzápětí zariskoval a vyběhl proti Cuadradovi. Byl ovšem úspěšný.

Hosté vedení relativně kontrolovali, jenže nakonec tři minuty před koncem neuhlídali Di Nataleho, kterému asistoval Corradi a domácí kapitán vyrovnal na 1:1. Zápas ale ještě nekončil. Velké vzrušení přineslo nastavení. Nejprve byl Tottiho trestný kop odvrácen a Udinese šlo do rychlého brejku. Asamoah dal dokonce branku, jenže míč do sítě dopravil paží, ačkoliv ho v šestnáctce držel Perrotta. Hlavní arbitr nicméně zapískal ve prospěch hostů a to nakonec rozhodlo. AS totiž ještě v poslední minutě zmobilizovalo všechny síly a po přihrávce Riiseho skutečně v poslední vteřině hry rozhodl o výhře Vlků Totti.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Francesco Totti AS

pokud chceme LM tak prostě MUSÍME vyhrát to by bylo o 3 body a Udine má pak Neapol...měli super vzestup tabulkou ale posledně prohráli s Lecce takže se dají porazit...poďme do Ligy mistrů FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 bohužial ale túto sezónu už moc neverím ... vždy keď sme mohli tak sme neuspeli...tak pochybujem že sa to dnes zmení ... snaď áno ale neverím moc tomu ...

Reagovat
smazaný uživatel

tyvole totti si to posledni dobu nak dává...poslední 4 zápasy-6 golu....přeju mu to starochovi

Reagovat
smazaný uživatel

AS Totti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele