19. kolo
09.01.2011 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

UC Sampdoria - AS Řím 2:1

Římané měli zápas v Janově výtečně rozjetý, jenže pak přišly obrovské zaváhání ve druhé půli a Sampdoria nakonec bere všechny tři body. Na Stadio Luigiho Ferrarise padly celkem tři červené karty, smutným hrdinou je stoper Juan.

AS Řím tak nedokázal vyhrát po čtvrté v řadě a reálně mu hrozí, že přijde o čtvrté místo. Sampdorii se naopak vítězství náramně hodí. Gól dali Blucerchiati poprvé po měsíci, a to v základní sestavě nefiguroval Giampaolo Pazzini. Na druhé straně se zase neobjevil Francesco Totti. Na lavičce domácích už seděla i nová posila Federico Macheda.

V útoku Dorie se objevil Nicola Pozzi a Nicolas Burdisso musel v úvodu předvést dobrý zákrok, aby ho zastavil v samostatném nájezdu. Pozzi měl ještě lepší moment po centru Gubertiho, jeho skvělý volej jen těsně minul branku. Úvod duelu sice Sampdoria opanovala, jenže v 18. minutě to byli Římané, kteří otevřeli skóre. Úžasné sólo z vlastní poloviny hřiště předvedl Mirko Vučinič, před vápnem si obhodil Lucchiniho a nekompromisní ranou na zadní tyč prostřelil Curciho.

Sampdoria odpověděla Zieglerovou standardkou, střela z 20 metrů olízla břevno. Pak Giallorossi předvedli další nádhernou akci. Jeremy Menez z protiútoku nahrával Vučiničovi a zakončující Borriello ztroskotal až na výtečném zákroku Curciho. Ten musel zasahovat ještě chvilku před přestávkou, u bližší tyče ho prověřil Menez. Vyrovnat nakonec ještě v nastavení mohli domácí, Palombo našel za obranou Marilunga, ale jeho half-volej skončil přímo v náruči brankáře Julia Sergia. Velká příležitost domácích.

O poločase sáhl k překvapivému střídání Claudio Ranieri, když stáhl stopera Mexese a na hřiště poslal Juana. A tento tah rozhodl. Jenže v neprospěch Římanů. Už po deseti minutách se Juan ukázal v hodně špatném světle, když velice špatně přihrával zpět svému brankáři. Přihrávku vystihl Palombo, proti kterému Julio Sergio vyběhl, ale špatně načasoval svůj zákrok a domácího kapitána nevybíravě sestřelil. Pochopitelně následovala červená karta a penalta. Do branky se tak musel nečekaně postavit Doni, kterému na placu udělal místo Menez. Pozzi Donimu nedal šanci, když míč napálil pod břevno a bylo vyrovnáno.

Ačkoliv byli hosté o desíti, nechtěli se vzdát. Vučiničův pokus se otřel o bližší tyč. Rozhodující branku však chtěla dát také Sampdoria a 13 minut před koncem se tak na hřiště dostal 19letý Federico Macheda, posila z Manchesteru United. Tou dobou již na hřišti asi čtvrthodinku pobíhal další forvard Pazzini. Právě Pazzini vysílal Machedu na bránu, ale Doni včas vyběhl. Nová akvizice domácích měla další příležitost po Zauriho centru, ale hlavičkou mířila těsně vedle.

Sampdoria se ale nakonec druhého gólu přeci jen dočkala. Běžela 84. minuta a Juan si připsal další minelu. V pokutovém území totiž nedokázal pořádně odkopnout míč, a tak připravil pohodlnou pozici pro Gubertiho, jenž prostřelil Doniho. Aby to ale neměla Doria jednoduché, šla dvě minuty nato také do desíti, červenou kartu dostal po druhé žluté Lucchini. V závěrečných minutách se rozhodčímu zápas trochu vymkl z rukou, když třetí červenou kartu uviděl Gastaldello. Problém měl také Totti, jenž sice na hřiště přišel na pár sekund, ale prakticky okamžitě se dostal do rozmíšky s Palombem. Ani to ale nic nezměnilo na to, že Sampdoria porazil AS Řím 2:1.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude to nesmierne tazke ale snad to vyhrame :D tesim sa na to ...ked som vcera nevidel ...

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Francesco Totti AS

nevěděl jsme že je na tom Doria tak zle doufám že vyhrajeme...vždyť taky máme jim co vracet...Ranieri na tiskovce řekl že Totti by měl hrát, ale dal bych od začátku Vučiniče místo Borriella...akorát mě štve ten čas 12:30 FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri dobre stredanie mu vyslo ... stiahne dobre hrajuceho Mexesa a posle tam Juana ktory vytvoril pre domacich 2 krasne goly Scuddetto tento rok mozeme zabalit ...... vonku neviem vyhrat ...slabucky sme tam ...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele