10. kolo
07.11.2010 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - AS Řím 0:2

Věčné město patří po tomto zápasu opět do rukou římského AS. Giallorossi vyhráli díky dvěma proměněným penaltám Borriella a Vučiniče 2:0, a polepšili si v tabulce. Lazio pochopitelně prohra mrzí, o první pozici však nepřišlo.

Římské derby rozehráli lépe Giallorossi, kteří měli v průběhu prvního dějství více nebezpečných momentů. Vidět byla zejména dvojice Vučinič - Borriello. A právě druhý jmenovaný vybojoval v blízkosti Muslery míč, ale na jeho přihrávku - takříkajíc do ohně, nedokázal nikdo zareagovat. Brzy na to se Černohorec Vučinič dožadoval pokutového kopu, avšak pád si zavinil sám a nebyl důvod pískat. Zajímavým okamžikem by událost uvnitř pokutového území Lazia, obránce AS Řím Burdisso zatahal za dres Diase, a to takovou měrou že mu dres roztrhl.

Zpět však k samotné hře, římské AS bylo opravdu lepším týmem, Vučinič se dostal několikrát ke střele, ale pokaždé trefil dobře připraveného Musleru. O první vážnější okamžik před brankou Julia Sergia se postaral Tommaso Rocchi, útočník Biancocelesti ale nedosáhl na dobrou přihrávku. Na jeho pokus o pár minut později navázal Hernanes, jenž si dobře zpracoval míč a pak ostře zamířil těsně nad. Svěřenci trenéra Clauida Ranieriho ale neustávali v aktivitě, Riise v další nebezpečné situaci cpal míč před branku a obrana Lazia uhasila na poslední chvíli.

Marným pokusem nebyla ani dalekonosná přízemní rána Perrotty, mezi tři tyče se ale nevešla. Už během prvního poločasu došlo ke střídání, Menez se zranil a do hry musel zasáhnout Greco. Nový hráč na hřišti se mohl brzy stát hrdinou, po Borriellově přihrávce vstřelil gól, ale kvůli Borriellově milimetrovému postavení mimo hru nebyla branka uznána. Ještě nedávno útočník AC Milán Borriello měl pak stoprocentní šanci, v pokutovém území si udělal prostor ke střelbě, jenže opět chyběla přesnost.

Také ve druhém dějství se bylo na co dívat. Klíčový okamžik celého utkání nastal v 52. Minutě, Simplicio ve vyložené šanci napálil ruku Lichtsteinera a rozhodčímu nezbývalo nic jiného, než odpískat pokutový kop. Zahrávání "desítek" má v Římě na svědomí Francesco Totti, avšak ten nehrál a míče se chopil Borriello. Útočník Říma nepaltu proměnil, ale měl přitom velké štěstí - 1:0 pro AS Řím.

Lazio pak mělo dost příležitostí vyrovnat. Floccari například z dobré pozice přestřelil a Hernanes nechal vyniknout dobře zasahujícího Julia Sergia. Čtvrthodiny před koncem trefil břevno Simplicio a branková konstrukce pomohla na druhé straně i Vlkům, Foggiovo zakončení orazítkovalo tyč. V 87. minutě se kopala druhá penalta ve prospěch římského AS, zatímco v prvním případě to bylo v pořádku, druhé rozhodnutí sudího bylo nejspíše milné. Stoper Dias totiž Baptistu nefauloval, jistý kontakt tam byl, ale nic co by vyloženě donutilo Baptistu na zem. Nicméně Vučinič penaltu proměnil a výrazně přiblížil AS výhře. Jestli se v prvním případě kopala penalta po ruce Lichtsteinera, měla se kopat i po ruce Simplicia, tu ale rozhodčí přehlídl a pokračovalo se ve hře. Lazio už nebylo schopné s výsledkem něco udělat, neprosadilo se ani během pětiminutového nastavení a v derby prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (22)

Přidat komentář
cresposuper

2-2

Reagovat
Francesco Totti AS

MEGAMATCH!!!! Škoda že nebude Totti ale v jeho současné formě to není hráč který by rozhodoval zápasy...bohužel Ménez ho nahradí Lazio mělo ze začátku sezony dobrý los a některé soupeře (Viola) přistihlo bez formy...takže myslim že pujdou rychle dolů...jejich zápasy sice nesleduju ale podle komentářů měli v zápase s Palermem s prd*le kliku...je čas je poslat tam kam patří Naše forma pomalu stoupá...pokud bude krát Nico Burdisso a Dan De Rossi tak nemám strach...FORZA ROMA! ROMA É L´UNICA!

Reagovat
Pipo123

lazio má podobné štastie ako vy minulý rok, ked ste vyhrávali zápasy ani ste nevedeli ako merdaas dostane debakel a to zas bude plaču

Reagovat
Francesco Totti AS

nás povedou "DOMA" naši Tifosi....možná že i někteří vaši fans budou fandit AS někteří jedinci totiž neví komu fandit.....jednou to je Lazio, fodruhé zas Inter....teď to bude třeba AS FORZA ROMA!

Reagovat
doNny

Bez té simulantské lemry to bude mít o něco "měnší náboj" pro mě osobně, ale i tak se hodně těším. Na tribunách nebudeme vládnout jak minulé derby, tak teď to vynahradíme na hřišti

Reagovat
scr

AS si Lazio veme s prstem v nose...Lazio pomalu pujde dolu a nakonec bude bojovat o zachranu..

Reagovat
doNny

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:10

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 AS!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je na tom Burdisso bude hrát nebo na stoperu bude Cassetti ? Vyhrajem 3:1

Reagovat
scr

pome AS!

Reagovat
scr

v Rime je jen jeden tym!!!!!!!AS!!

Reagovat
smazaný uživatel

andiamo per scudetto!! FORZA ROMA !!!!!!!!

Lazio si muze zacit odvykavat pocit prvenstvi

Reagovat
smazaný uživatel

Ciao amici Romanisti, Grazie ROMA magica atmosfera Forza AS Roma

SS LAZIE? No GRAZIE!!! CAZO MERDA ALE..... Lazio!!!

Reagovat
smazaný uživatel

pekne ... nadhera.. konecne sa zdvihame z krizi a zaciname hrat futbal... Perfektny vykon a 2 pendle v derby uz davno nemali :D asi ani nemali :D Borrielo sice haluz ale aj tak :D Zasluzena vyhra... FORZA ROMA !!! Uz sa tesim na stredu na fialky... treba ich roztrhat :D ved s nami vyhrali za poslednych 10 rokov len 3 krat ... dufam ze tak aj ostane :) a nasa rozbehnuta masina ich roznesie.... a potom juve... :D Lazio pojde dole tabulkou pomalu ... :D slabucky a AS

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě pencle a výsledek 0:2?? to je hnus...

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo návštěvu na tomto zápase pls?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele