25. kolo
13.02.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus zvítězil v Derby d'Italia a vrací se do bojů o poháry

Prestižní Derby d'Italia patří Juventusu. Jak tomu již bývá, podobně důležitý a očekávaný duel nepřinesl příliš fotbalové krásy, ale alespoň ten jeden gól fanoušci na vyprodaném Olympijském stadionu viděli. Po půlhodině hry ho vstřelil Matri a rozhodl o výhře Staré Dámy. Inter teprve podruhé v letošním roce padl.

Nerazzurri tak jen potvrdili, že v Turíně se jim nedaří, naposledy tu vyhráli před necelými šesti lety. V úvodu sice zahrozil Giampaolo Pazzini, ale svůj volej špatně načasoval a šanci nevyužil. Na druhé straně chytře patičkou vyslal ve vápně Chielliniho Toni, ale suplující levý bek situaci nevyužil. Alessandro Matri se pak dožadoval penalty za zákrok Cordoby, ale u sudího Valeriho nemohl uspět.

Poprvé to v ochozech zahučelo po střele Aquilaniho, který olízl brankovou konstrukci. Sám na bránu se už chtěl řítit Pazzini, ale opět ho zastavil malý ofsajd. Skóre se nakonec změnilo po třiceti minutách. Miloš Krasič zatáhl míč až k pravému rohu hřiště, vrátil míč zpět na volného Sorensena a ten parádním centrem našel ve vápně Matriho. Toho školácky neuhlídal Cordoba a Matri mohl úplně sám hlavičkovat a následně se radovat z gólu.

Inter se zmohl na nějakou odpověď až po změně stran. Maicon nacentroval a Pazzini prověřil Gigiho Buffona. Ten zůstal nepřekonán. Stoperská dvojice Interu dnes večer nepůsobila vůbec jistě, další centr do vápna totiž opět skončil na hlavě volného Matriho, ale tentokrát se bývalý forvard Cagliari mezi tři tyče netrefil. Ranocchia s Cordobou si měli co vyčinit. Chyby stoperů často hasil pravý bek Maicon. To bylo i po Aquilaniho pasu za obranu, po němž šel sám Matri, ale než si stihl míč zpracovat, zakročil Maicon. Z výsledného rohu hlavičkoval Chiellini, ale mířil vedle.

Leonardo po hodině hry stáhl Kharju a poslal do rozestavení 4-2-3-1 Panděva. Del Neri za pět minut rovněž poprvé střídal, vyčerpaného Toniho nahradil Iaquinta, který se vrátil po dlouhém zranění. Svou šanci měl po špatném Sorensenově odkopu Sneijder, jenže jeho pokus zastavilo množství těl v šestnáctce. Čtvrthodiny před koncem střídal zraněného Felipeho Mela Sissoko, na druhé straně přišel místo Cambiassa Nagatomo. To už se na hřišti pár minut pohyboval také Pepe, který přišel za Marchisia, a tak až do posledních sekund musel na place vydržet Matri, jenž toho měl očividně také dost.

Inter se snažil v závěru vyvinout rozhodující tlak a měl i několik šancí. Proti Eto'ovi předvedl Buffon rychlé reakce. Obrovské štěstí měla Stará Dáma v 89. minutě. To už asi většina hostujících fanoušků zvedala ruce, když Maicon poslal před prázdnou bránu míč na Samuela Eto'a, jenže kamerunský útočník z několika metrů nastřelil břevno. Buffon mimo hru jen sledoval, kam se Eto'o trefí a mohl si oddechnout. Vzápětí měl Eto'o ještě jednu příležitost, ale volej mu nevyšel.

V závěrečných čtyřech minutách už Inter více nedokázal, a tak v mohutném dohánění AC ztratil. Naopak Juventus se vrací do hry o evropské poháry.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to upracovaný zápas,Já nevěřím ve výhru Interu,tipuji 1:1...Ale kéž by je Juventus svou bojovností porazil,bohužel zatím je můžeme porazit "JEN" tou bojovností...

Reagovat
smazaný uživatel

Matri ma asi nejlepsi prilezitost jak se stat oblibencem u juventinu vcetne me x)

2:1 oba goly Matri

Reagovat
smazaný uživatel

tak jen 1:0 ale s tim Matrim sem se trefil aspon x) spokojenost samozrejme

Reagovat
juveforever

5:0

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Matri odohral 2 zápasy, strelil 2 góly, Toni ich odohral tak 4 streili gólik a neni to to pravé orechové? Skôr by som povedal, že by to mohlo byť veľmi nádejná spolupráca

Reagovat
smazaný uživatel

Toni strelil 2, ale ten prvni mu z nejakyho debilniho duvodu nebyl uznanej.

Reagovat
smazaný uživatel

Matri má bilanci poslední 2 zápasy a 3 góly ! Jak to vypadá s tím Tonim, já ho ještě neviděl v Juve hrát .. :) ?

Reagovat
smazaný uživatel

Matri má bilanci 3 zápasy 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ano v celkovém souhrnu! Ale první zápas neskóroval, v dalších dvou dal 3 góly ! :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele