10. kolo
07.11.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - Janov CFC 1:0

Zápas skončil jen 1:0, ale Janov může být za jediný inkasovaný gól jedině rád. Palermo totiž poslednímu duelu desátého kola jasně vévodilo, dvakrát nastřelilo brankovou konstrukci a spoustu dalších šancí spálilo. Naopak Grifové vyhořeli. Jediný gól vstřelil Pinilla.

Těžký zápas hrál Luca Toni, protože se musel potýkat nejen s obranou soupeře, ale také nepřízní fanoušků. V Palermu totiž dříve hrával. Nicméně spíše než útočit musel sledovat ofenzivní počínaní soupeře. Jako první hrozil po rohovém kopu Pinilla, kterému připravil míč Cassani, ale Eduardo jeho pokus vytáhl na břevno. V 19. minutě měl Pinilla další příležitost, tentokrát ještě větší. Řítil se sám na brankáře, ale Eduardo skvěle načasoval výběh a zlikvidoval ho.

Vzápětí šel do brejku Janov. Toniho střelu vyrazil Salvatore Sirigu, sudí však ukázal směrem k brance a Palermo odkopávalo. Ve 23. minutě měli domácí další výbornou šanci. Pastore nacentroval na zadní tyč a hlavičkujícího Pinillu zastavila až branková konstrukce. Na druhé straně se po Mestově centru znovu snažil Toni, ale Sirigu opět v minisouboji zvítězil. V útoku Rosanero řádil nadále Pinilla, jemuž další možnost připravil Iličič. Eduardo byl ale nepřekonatelný. Tentokrát 26letého útočníka vyběhnutím rozhodil natolik, že Pinilla vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Jak už se stalo zvykem. Po několika útocích domácích zahrozil Toni, ale Sirigua ohrožoval jen sporadicky. Po kombinaci Cassaniho s Iličičem zase zakončoval Pinilla, ale přímo do Eduardovy náruče. To už si musel chilský fotbalista myslet, že se snad gól nikdy nevstřelí. Až přišla 42. minuta a on mohl radostí zvednout ruce nad hlavu. Balzaretti poslal Pinillu na zteč a ten už na Eduarda přesnou ranou konečně vyzrál.

Ve druhém poločase Palermo pokračovalo v promarňování šancí. Po ztrátě Marca Rossiho šel sám Pastore, ale byl zastaven dvojicí Eduardo, Dainelli. Tonimu se nepodařilo odvrátit další palermský útok, ale zaskočil za něj Kaladze, když zastavil Bova. Gian Piero Gasperini už se nemohl na trápení svého týmu dívat, a tak na hřiště poslal mladé útočníky Boakyeho s Destrem. Částečně to sice fungovalo, jenže ne natolik, aby přišla velká šance. Největší šanci měl asi Veloso, ale trefil Sirigua. Na hřišti se po dlouhé pauze objevil také Fabrizio Miccoli a dočkal se od domácích tifosi "standing ovation".

A po posledním hvizdu sudího Brighiho si mohl vychutnat i pocit vítězství, protože Janov dnes neměl šanci vyrovnat, ani si to nezasloužil a je otázka, jak dlouho ještě bude mít prezident Preziosi se současným stavem trpělivost.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele