7. kolo
17.10.2010 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Città di Palermo - Bologna FC 4:1

Palermo předvedlo divákům na Stadio Renzo Barbera skvělý fotbal a Bolognu po zásluze zničilo v poměru 4:1. Přitom branek mohlo padnout ještě více. Trefili se Pastore, Iličič, Pinilla a Bacinovič, za hosty korigoval Di Vaio.

První gól sice přišel až v 17. minutě, ale už v desáté minutě měli Rosanero výtečnou šanci. Cesare Bovo ale poslal hlavičkou míč do břevna. Bylo jen otázkou času, kdy Palermo poprvé udeří a nemohl to být nikdo jiný než Javier Pastore. Ten po přihrávce Nocerina vytáhl ze svého zásobníků další parádní ránu a nedal Vivianovi šanci.

Pastore působil boloňské obraně velké problémy a nepomáhali ani dva obránci. Druhý gól mohl přidat Iličič, ale jeho pokus olízl brankovou konstrukci. Ale to se letní palermský objev teprve zahříval. Ve 24. minutě se totiž napřáhl k tvrdé dělovce a ačkoliv míč mířil do středu branky, Viviano ho zpod břevna vytáhnout nedokázal. Perez byl rád, že při dalším úniku Pastore viděl jen žlutou kartu, když ho nedovoleně zastavil. Domácí gólman Sirigu si poprvé zachytal až v závěru první půle, když likvidoval Gimenezovu střelu.

Ani druhý poločas nezačal pro Bolognu dobře. Po minutě hry totiž potřetí inkasovala. Balzarettiho centr z levé strany našel Pinillu a ten hlavičkou překonal Viviana. Palermo zápas dokonale ovládalo a hráči si dělali co chtěli. Pastore, Iličič nebo Pinilla bavili diváky technickými finesami. V dresu hostů byl jen jediný hráč, který by ustál tvrdší hodnocení, Marco Di Vaio, jenž si také po jedné akci připsal gól. Vysoké prohře už ale zabránit nedokázal, navíc když ještě čtvrtý gól přidal po hlavičce Bova dorážející Bacinovič. A Bologna mohla být ráda, že na 5:1 neupravil Kasami, toho Kasami vychytal.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 pro palermo

Reagovat
smazaný uživatel

krasa 4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele