14. kolo
28.11.2010 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - AS Řím 3:1

Palermo zvládlo generálku na důležité utkání se Spartou a v posledním zápase 14. kola porazilo AS Řím 3:1. Branky Sicilanů zařídili Miccoli, Iličič a Nocerino. Jedinou trefu Vlků obstaral kapitán Francesco Totti až v nastaveném čase.

Utkání se přitom mohlo vyvíjet úplně jinak, už po dvou minutách měl zajímavou příležitost norský obránce Rise, avšak brankář Sirigu jej vychytal. Římu pak začala zle zatápět dvojice Miccoli - Pastore a dokonce se měla kopat penalta. Cassetti totiž Miccoliho fauloval uvnitř pokutového území, rozhodčí však celou situaci přehlédl. Domácí to nemuselo příliš mrzet, neboť ve 20. minutě se střelecky prosadil Fabrizio Miccoli. Antonio Nocerino mu naservíroval parádní pas a Miccoli ukázal, že je pro Palermo klíčovým hráčem - 1:0.

AS Řím nehrál vyloženě špatně, Borriellův přímý kop nadělal Sirigovi dostatečné problémy, a rovněž Julio Sergio nezůstal bez práce, když musel lapit Pastoreho hlavičku. Nicméně Vlci se snažili o vyrovnání, Totti minul branku a Simplicio, který mimochodem nastoupil proti svému bývalému týmu, z voleje netrefil. Nepřesný byl i střelecký pokus Meneze. Ani takováto série střel na vstřelení branky nestačila, naopak Palermo mohlo zvýšit, nebýt skvělého zákroku Sergia, který v čisté gólovce skvěle vychytal Pastoreho. Ještě do poločasu Římané několikrát zahrozili, ale defenzíva domácích neionkasovala.

Zhruba po hodině hry svěřenci trenéra Delia Rossiho výsledek navýšili, Iličič byl ve správné chvíli na správném místě, vše však pro něj vymysleli Miccoli a zejména Balzaretti. Za chvíli přichystalo Palermo další úder, tentokrát se gólově prosadil Nocerino, všemu předcházel rohový kop, který obrana Vlků nedokázala odvrátit. AS Řím se i přes nelichotivý vývoj nevzdával, ale měl spousty smůly. V Nastaveném čase alespoň zkorigoval na 3:1 Francesco Totti, kapitán Říma nebyl v ofsajdu a střelou překonal Siriga. Byla to ale poslední střela zápasu, takže Palermo může slavit cenné vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad vyhrame 1:2 ...

Reagovat
Francesco Totti AS

jakto že se nehraje EL? jsme myslel že nám je Sparta načne a my je dorazíme...každopádně pozor na Pastoreho...Miccoli ještě není úplně fit ale netřeba ho podcenit...na Sicílii jsme už dlouho nevyhráli a jednoduché to nebude ani teď...3 body budou velký úspěch....FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

AS!!!! 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ASR 3:1 Palermo, Forza ASR

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo-Roma 2:3 (2:0)

Reagovat
smazaný uživatel

Forza ASR Musíme bodovat na plno a bude to 3. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuju aby Řím vyhrál 1 poločas tak mi držte palce hore:)

Reagovat
smazaný uživatel

prepadaaaaak a to riadny

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo je nejlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

snehul už nehul CAZO!!!! jsi debil,že si tady takhle trapně hlásáš Palermo forza lupi

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ty si žebrák si takhle vylívat zlost smiř se s tím, že prostě na to nemáte Forza Milan!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele