1. kolo
30.08.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter opět úvodní zápas nevyhrál, v Bologně jen remizoval

Inter to nedokázal loni, předloni, ani rok předtím a nepovedlo se mu to ani letos. Ptáte se co? No přeci vyhrát první ligový duel nové sezóny. Dnes se proti obhájci titulu postavila Bologna se skvělým Vivianem v brance, který všechny střelce Interu vychytal a značně se podílel na konečné remíze 0:0.

Úvodní minuty zápasu byly pro domácí borce hodně náročný. Inter se totiž stal vládcem míče, soupeři ho vůbec nepůjčil a ani mu nedovolil dostat se z vlastní poloviny. Jenže pak se Bologna oklepala a ve 14. minutě si připravila první šanci zápasu. Respektive menší nedorozumění mezi Luciem a Juliem Cesarem jí zapříčinilo. Hostující brankář si totiž vybíhal na dlouhý míč, ale Lucio ho před ním ukopl a Gimenez mohl lobovat do odkryté klece, ale přestřelil.

Nerazzurri sice možná měli větší držení míče, ale k šancím to nevedlo. Navíc v závěru měl další příležitost Gimenez. Po Di Vaiově průniku ale pálil nad břevno. Těsně před poločasovým hvizdem to na druhé straně zkoušel Wesley Sneijder, ale ani on se mezi tři tyče nevešel. Nechybělo mu ale mnoho.

Ve druhém dějství už šancí značně přibývalo, ale Interu se nevedlo dobýt Vivianovu branku. Jako první byl na řadě Panděv, kterému míč na hlavu posadil Milito, ale míč zamířil přímo do Vivianových rukavic. Další akci si připravil Samuel Eto'o, jenž obešel několik obránců a pak nebezpečně vypálil, ale branku minul. V tu chvíli měl obhájce titulu obrovský tlak. To vzápětí potvrdil Sneijder, jenž vyslal na branku další střelu. Míč se odrazil k Luciovi, ani jeho pokus se ale neujal.

Tlak Interu pak trochu upadl. Hosté se připomněli až v 73. minutě. Sneijder zahrával trestný kop a parádní ranou nechal vyniknout ten večer skvělého Viviana, který držel Bolognu ve hře. Vzápětí střídající Coutinho připravil míč pro Eto'a, který Viviana málem překonal, ale gólman lehkou tečí míč dokázal vytěsnit na břevno. Utkání pomalu spělo ke svému konci a Inter opět začal vyvíjet velký tlak. Minutu před koncem základní hrací doby se opět vyznamenal Viviano, když nejprve zlikvidoval Sneijderovu dělovku a vzápětí se vrhl pod nohy dobíhajícímu Cambiassovi. Ze střetu si sice odnesl úder do hlavy, ale rychle se oklepal a Bologně pomáhal i v závěrečných šesti minutách, které sudí nastavil. Ani v nich nemohl být chvilku v klidu. Opět to byl Sneijder, kdo všechny domácí příznivce vystrašil. Jeho trestný kop tečoval Portanova a míč jen o centimetry minul branku.

Nakonec v ní neskončil a hrdina Viviano mohl společně s celou Bolognou oslavovat první bod, který se ze zápasů s obhájcem titulu rozhodně cení. To Rafa Benítez bude muset hru svého mužstva ještě zlepšit.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

x Inter ted hraje na p...

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak im treba bez mourinha su nuly

INTER

Reagovat
Tsigi

il cretino Msgoo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele