13. kolo
20.11.2010 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Udinese Calcio 2:0

Fotbalisté římského AS potvrdili výtečnou formu a doma porazili dvěma brankami Udinese Calcio. Hostům v závěru nepomohlo ani vyloučení Burdissa, v nastaveném čase jim také nebyla uznána regulérní branka.

Zápas nabídl hodně šancí na obou stranách. Francesco Totti se odhodlal k dalekonosné ráně z přímého kopu a jen těsně přestřelil. I na druhé straně se postarala o rozruch klubová ikona, Antonio Di Natale prověřil Sergia a vybojoval rohový kop. Další zákrok si brankář Sergio připsal po pokusu Flora Florese. Vlci pak zvýšili nápor a výsledkem byla nepřesná rána Meneze a dva střelecké pokusy stopera Juana. Brazilský obránce nejprve dorážel vyraženou střelu Tottiho, poté sám z individuální akce namířil míč jen do náruče Handanoviče.

Udinese se ale nakonec neubránilo, francouzský reprezentant Jéremy Ménez prošel mezi třemi hráči a pak i v pohodě zakončil - 1:0 pro AS Řím. Vše přitom vypadalo tak jednoduše.

Vyrovnání mohlo přijít záhy, Di Natale se ocitl za obranou Giallorossi, ale Sergio i díky vyběhnutí italskému střelci ztížil úlohu, Di Natale pak netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Zachytal si ještě Handanovič, Tottiho pokus o přehození mu nadělal poměrně velké starosti. První poločas další zajímavé situace nepřinesl, takže domácí Řím vedl po brance Méneze 1:0.

Ve druhém poločase se podařilo Římu skóre navýšit. Ménez ještě netrefil, ale o chvíli později se mohl spolu s týmem radovat. Borriello, ačkoliv zuby nehty bráněn, mimo jiné i držen za dres, se dokázal střelecky prosadit - 2:0 pro AS Řím. Po hodině hry tak měli Římané pohodlný náskok. Trenér Claudio Ranieri na to zareagoval střídáním útočníků. Méneze nahradil Baptista a brazilský útočník hned po pár vteřinách pobytu na hřišti nastřelil břevno. Vzrušení však bylo marné, neboť byl pískán útočný faul.

Udinese mělo dobré příležitosti, zejména Floro Flores se stejně jako v prvním poločase natlačil do šance, opět mu však chyběla trocha štěstí. To potřeboval i jeho spoluhráč Sanchez, po jehož ráně zazvonila tyčka. Zhruba deset minut před koncem přišli domácí o obránce Nicolase Burdissa, ten strčil do jednoho z hostujících hráčů a vysloužil si za to červenou kartu. Giallorossi tedy dohrávali o deseti, což ještě mohla být šance na zvrat. Bianconeri dokonce snížili, branka ale nebyla v nastaveném čase uznána. Bylo to však chybné rozhodnutí, neboť o ofsajd se v žádném případě nejednalo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 (Totti)

Reagovat
Francesco Totti AS

z posledních výsledků Udinese jde vidět, jak strašně se od začátku sezóny zvedli. I když neměli ke konci žádné velké kluby proti sobě.....tady beru jen 3 body a nic jiného....FORZA ROMA!

Reagovat
Slejdy

tezky zapas...padne 3 a vice golu...podme Roma

Reagovat
scr

Udine je sice o dva body za AS, kazdopadne melo dobry los a tudis nelze pochybovat o tom ze v zapase s AS tvrde narazi..neberu nic nez tri bodiky..FORZA ROMA!!

Reagovat
smazaný uživatel

mam obavy z remizy.udine je venku dobri.tip 1-1

Reagovat
Francesco Totti AS

AS je doma nejlepší z ligy

Reagovat
smazaný uživatel

ASR 3:0 Udinese Forza lupi Forza grande roma,forza roma Ale....

Reagovat
smazaný uživatel

Grazie AS ROMA 3 místo do zítra Spocchiosa romanita

Reagovat
smazaný uživatel

fakt nevim proč Alexis Sánchez šel na hrište až o poločase...

Reagovat
smazaný uživatel

Parada... Menez zevraj super vykon Nevidel som tento zapas ale fajne dopadol FORZA ROMA teraz si vychutnat Bayern a postup do osemfinale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele