25. kolo
12.02.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Neapol po dlouhých letech vyhrála v Římě a drží druhou pozici

Velký krok dnes udělala v Římě Neapol. Nejen, že se jí podařilo v hlavním městě vyhrát poprvé od roku 1993 a ukončila letošní domácí neporazitelnost AS, ale především získala veledůležité tři body a s přehledem drží druhou příčku. Vítězství nemohl zařídit nikdo jiný než Edinson Cavani, trefil se dvakrát.

Poprvé 23 letech se vzájemný duel hrál za situace, kdy se obě mužstva ucházejí o Scudetto, ačkoliv nutno uznat, že po dnešních 90 minutách už ho mají Římané na hony vzdálený.

V úvodu duelu pálil přímo do De Sanctise Mirko Vučinič a na druhé straně se snažil zakončit Maggio, ale na míč nedosáhl. Až po dvaceti minutách ale přišlo první vzrušení, ne však příliš fotbalové. Sudímu Bergonzimu se situace trochu vymkla z rukou, když během dvou minut rozdal tři žluté karty. Nejprve po potyčce Cassettiho s Lavezzim, a pak musel žlutý kartónek tasit za Dossenův loket na Taddeie.

Pak už se zase začal hrát fotbal. Riise na poslední chvíli zastavil pronikajícího Maggia. Z následujícího rohového kopu byl zase blízko Cavani, ale těsně před ním byl míč odvrácen. Trestný kop Gargana vyrazil Julio Sergio, ale Neapol stále stupňovala svůj tlak. Cavani si pak poradil s Juanem, ale přes několik dalších těl svou střelu nedostal. Do poločasu to ještě z dálky zkoušeli Cavani s Maggiem a po Lavezziho standardce také Dossena, ale ani jeden neměl seřízenou mušku.

Druhý poločas hodně divoce. Nejprve nahradit Taddeie Menez, a pak už to směřovalo k prvnímu gólu. Pronikajícího Hamšíka zezadu nepatrně trefil Juan a slovenský záložník se skácel k zemi. Sudí chvíli otálel, ale pak odpískal penaltu. Tu kopal Cavani a míč se od pravé tyče odrazil k levé a ven. Cavani byl však hbitý a míč dorazil do branky. Míč navíc přešel čáru ještě před dorážkou, a tak byly protesty domácích marné.

Římané chtěli reagovat útočením, jenže se jim vepředu nedařilo něco vymyslet. Neapol dostala podruhé míč do sítě po Zunigově centru a nešťastným sražením míče Cassettim do vlastní sítě, ale naštěstí pro AS byl ještě předtím odmáván ofsajd. De Sanctis se na druhé straně dostal do akce až při pokusu Meneze a uspěl. Skvělý zákrok vytáhl také Julio Sergio, když zlikvidoval po dlouhém pasu Aronicy Lavezziho. Nakonec to ale bylo k ničemu. Třináct minut před koncem sice na hřiště přišli Greco s Tottim, ale byla to Neapol, kdo slavil další gól. Lavezzi poslal míč na napravo stojícího Paola Cannavara, hostující kapitán odcentroval a Cavani se štěstím z voleje rozhodl o výhře Neapole, která znamená pojištění druhého místa. Naopak Římané vypadli z pohárových pozic.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
Francesco Totti AS

doufám že stáhneme těch 7 bodů..FORZA ROMA!

Reagovat
FuckT

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

AS ROMA 3:0 Napoli Forza grande Roma forza Roma ale...

Roma,Roma,Roma tři body musejí být doma!!!!

Reagovat
Francesco Totti AS

Cassetti ve statistice žk

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA DONĚCK!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele