11. kolo
10.11.2010 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Città di Palermo 3:1

AC Milán je novým lídrem soutěže ! Rossoneri na San Siru porazili Palermo 3:1, a jelikož Inter i Lazio ztratili, tak se ujali vedení. Branky AC obstarali útočníci Pato, Ibrahimovič a Robinho. Jediný zásah domácích má na svědomí Bacinovič.

Zápas začal poměrně svižně, Ibrahimovič si v dobré pozici ukopl míč a na druhé straně Pinilla dvakrát pohořel. Milán pak pobavil fanoušky pohlednou akcí po ose Seedorf - Flamini - Ibrahimovič, posledně jmenovaný celou akci zakončil nepřesnou střelou. Domácí byli o něco více nebezpečnější, zajímavé střelecké pokusy vyslal Boateng, nejprve ostrou střelou namířil těsně vedle, a poté trefil prostor, kde stál Sirigu. Brankáře Abbiatiho prověřil rovněž z dálky Cassani, a nejistý zákrok znamenal rohový kop pro Palermo, ze kterého však nic nebylo.

V 19. minutě přišel první gólový okamžik, na Seedorfův rohový kop si naskočil maličký Pato a hlavou otevřel skóre utkání - 1:0 pro AC Milán. Zápas se pak hodně vyrovnal a poslední šancí první půle byl Bacinovičův pozdrav směrem k brankáři Abbiatimu.

Ve druhém poločase šancí přibylo, a co je důležitější, Palermu se podařilo vyrovnat. Ještě než se tak stalo, pořádně protáhl Abbiatiho z volného přímého kopu Cassani. Minimálně napodobit Cassaniho chtěl Ibrahimovič, nicméně zahrávání přímých kopů není jeho výsostná disciplína, a podle toho to také dopadlo.

Zajímavým pokusem byla i Flaminiho jedovka, která následovala po ekvilibristice Zlatana Ibrahimoviče. V 63. minutě se ale hosté dočkali vyrovnání, nenápadnou akci nedokázala obrana Rossoneri dopravit do bezpečí a Bacinovič se zdálky trefil přesně k tyči - Abbiati se ani nehnul. Výsledek 1:1 příliš dlouho nevydržel, hned vzápětí se Pato dožadoval penalty, a oprávněně, neboť Muňoz pronikajícího Brazilce přibrzdil rukou. Nicméně penalta se nekopala.

Štěstí přálo Palermu i o chvíli později, kdy Seedorf nastřelil tyč. Jestliže se po zákroku na Pata měla pískat penalta, po střetnutí Siriga s Ambrosinim tomu tak být nemělo. Jistý kontakt mezi kapitánem AC a brankářem Palerma byl, ovšem na penaltu to nebylo. Rozhodčí byl ale nesmlouvavý a Ibrahimovič nekompromisní penaltou znovu vrátil vedení na stranu domácích - 2:1 pro AC Milán.

Během druhého poločasu se dostal na hřiště Filippo Inzaghi, avšak brzy se zranil, takže musel být opětovně střídán. Příchod Robinha však rozhodně nebyl krokem zpět, Ibrahimovič odvedl skvělou práci a pak nabídl Robinhovi gól - ten neodmítl - 3:1 pro AC Milán. Palermo neodehrálo špatný zápas, ovšem Milán byl o kousek lepší. V nastaveném čase se podíval do hry i Marek Jankulovski, český obránce vystřídal Ibrahimoviče a není pochyb, že šlo už jen o taktické střídání, Jankulovski totiž do kontaktu s míčem nepřišel.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán 2 - 1 Città di Palermo

A kde je zase Ronaldinho veď na stránke AC je v základe a tu nie dúfam že nastúpi od začiatku keď nie tak AC prehrá alebo zaremizuje.Allegri má už vážne hnevá prečo ho nedáva do základu?

Reagovat
-Pato-

pravda ale když se na to dívám tak myslím že nastoupí místo Seedorfa... a jen tak mimochodem co je s Pirlem a Gatusem ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde Ronaldinho prostě slabej :( nehodí se do systému, je pomalej a i s obehránim soupeře už má problém, myslim tak aby z toho něco bylo... koukal jsem na zápas bez něj a přišlo mi AC mnohem živější, víc běhali hráči... Sliboval jsem si od něj hodně před sezónou a mě osobně zklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Seedorf odehrál parádně...

Reagovat
-Pato-

mas pravdu necekal sem to

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso nemôže nastúpiť pre karty a Pirlo asi nastúpi namiesto Flaminiho alebo Boatenga táto základná zostava je nejaká divná.

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládané sestavy na eurofotbalu jsou vždycky divné, to jste si ještě nezvykli? By mě zajímalo kde na takové blbosti chodí :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Já slyšel, že Ibrahimovič možná dostane pauzu co je na tom pravdy? jo jinak zápas vidim 2:1 max 3:1 my si letos neumíme vypracovat nebo pohlídat nějakej větší náskok

Reagovat
smazaný uživatel

oficialna zostava : Milan: Abbiati; Abate, Yepes, Thiago Silva, Antonini; Flamini, Ambrosini, Boateng; Seedorf; Ibrahimovic, Pato.

Reagovat
smetos

misto yepese sokratise jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Yepes předvedl vynikající výkon, Papa mě zatím moc nepřesvědčil, ale je mladý, času dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo yepes ukazal i ze po ldouhem nehrani to umi;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele