8. kolo
17.10.2009 20:45 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Janov CFC - Inter Milán 0:5

Inter Milán v utkání na Stadiu Marassi proti Janovu zazářil a domácím nastřílel i bez přispění důležitých útočníků Samuela Eto'a a Diega Milita hned pět gólů, čímž se dostal na vedoucí místo ligové tabulky.

Inter Milán odcestoval do Janova s cílem získat tři body a využít tak zaváhání Juventusu, který pouze remizoval s Fiorentinou. Hosté se v utkání museli obejít bez útočníků Eto'a s Militem, ofenziva přesto pracovala výborně a už od úvodu hry byli Milánští jasně lepším týmem. Po šesti minutách zahrával Sneijder trestný kop, míč se nakonec dostal až ke Cambiassovi a jeho střelu tečoval do vlastní sítě Francesco Modesto.

Inter hrozil obraně Janova i nadále, ve třinácté minutě našel Sneijder osamoceného Stankoviče, ale srbský záložník mířil mimo bránu. Stankovič byl nejnebezpečnějších hráčem Interu a o tři minuty později zahrozil hlavou po centru Maicona. Krátce po půlhodině hry se hosté ujali dvougólového vedení a zásluhu na tom měl Balotelli, který dobře nahradil nehrající kolegy v útoku.

Italský mladík využil protiútoku, který založil Zanetti odebráním míče Zapaterovi, Sneijder přesným pasem našel Balotelliho, který úhlopříčnou střelou nedal Ameliovi šanci. Janov se ve čtyřicáté minutě už radoval z gólu, kdy Omar Milanetto s pomocí Palladina prostřelil Julia Cesara, rozhodčí ale odpískal nedovolené postavení.

Nakonec to byl Inter Milán, kdo ještě do konce poločasu zaznamenal další gól, špatného odkopu Amelii využil Stankovič a přesnou střelou z půli hřiště zasadil Janovu třetí ránu. Hned po návratu z kabin propukla potyčka mezi náhradníky Janova a Maiconem, Luciem a Juliem Cesarem z Interu, po které rozhodčí vyloučil rezervního gólmana domácích Alessia Scarpiho.

Do druhé půle už za Inter nenastoupil autor úvodní branky Cambiasso, který utrpěl menší zranění, kouč Mourinho raději nasadil Patricka Vieiru. Hosté měli po většinu hry míč na svých kopačkách a v 57. minutě byli blízko další brance, kdy Sneijder našel z volného kopu Balotelliho, jehož hlavičku vyrazil Amelia.

O deset minut později přesto Inter zaznamenal už čtvrtý gól, Sneijder totiž poslal do šance Vieiru, který se uvolnil a se zakončením neměl problémy. V 71. minutě udržel Muntari míč proti třem obránců, míč se nakonec odrazil kMaiconovi, který zvýšil vedení Interu na konečných 5:0.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Lubinterista

Jsem zvědav, jak se naši náhradní útočníci předvedou. Snad přivezem 3 body, uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ta szankovičova rána byla parádní

Reagovat
smazaný uživatel

*stankovičova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele