27. kolo
07.03.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - Janov CFC 0:0

Opravdový fotbal byl v Miláně k vidění až v poslední čtvrthodině, do té doby se diváci při zápase Inter - Janov nudili. Až v závěru totiž vyvinuli Nerazzurri velký tlak, ale Grifům gól dát nedokázali a odcházejí s bodem za remízu 0:0, stejný příděl jde i do Janova.

Kdo se přišel na Stadio Giuseppe Meazza bavit, musel být prvním poločasem hluboce zklamán. Obě mužstva nepředvedla zhola nic a větší šance nebyla vůbec žádná. Zmiňovat tak budeme muset situace, které bychom za normálních okolností asi opominuli. Začneme osmou minutou a centrem Davida Suaza, který ne zrovna ideálně odvrátil Stankovič, ale Criscito jak stál, tak pálil a branku o metry minul.

Asi největší šanci přinesla 16. minuty, kdy jako blesk z čistého nebe vystřelil Giandomenico Mesto. Nečekaná rána ale trefila vprostřed branky stojícího Julia Cesara, jenž bez větších problémů míč vyboxoval. Na druhé straně se o podobné číslo pokoušel Sulley Muntari, ale Amelia se za míčem jen ohlédl, skončil někde na tribuně.

Hluché místo po půlhodině přerušil Alberto Zapater, kterého vyslal Criscito, ale místo ohrožení Julia Cesara se musel strachovat spíše rohový praporek, protože hostující záložník zakončení odflákl. Až ve 40. minutě musel poprvé zasahovat Amelia, gólman Grifů. Ten si v poklidu poradil s pokusem Stankoviče. V poslední minutě si vyměnil přihrávku se Sneijderem Balotelli, ale další nepovedeným zakončením Interu trn z paty nevytrhl a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas začal rychlým brejkem Interu, který přišel po Zapaterově centru na druhé straně. Na branku se řítil Diego Milito, ale ve finální fázi byl vytlačen a jeho střela minula branku. Kouč Gian Piero Gasperini vzápětí sáhl k prvnímu střídání. Místo Suaza, jemuž se zápas nepovedl, přišel Boško Jankovič. O chvilku později pálil Papastathopoulos, ale Julio Cesar míč mířící nad břevno kontroloval. Po hodině hry střídal Janov podruhé, Sculliho vystřídal Palacio. Mezitím střídali i Nerazzurri, Muntariho s Panděvem nahradili Córdoba s Eto'em.

Jako další zmíníme opět střídání, avšak tentokrát vynucené. Příliš dlouho na hřišti nepobyl Jankovič, jenž po pár minutách vzkázal trenérovi, že není schopen pokračovat a byl nahrazen Palladinem. Vzápětí se ve slibné pozici ocitl po chybě Morettiho Milito, ale branku z úhlu přestřelil. Trestný kop pak z dobrých 35 metrů kopal Wesley Sneijder, ale jeho dělovka branku minula.

Inter pomalu začal vystrkovat růžky a další hrozba přišla s akcí Maicona, jenž si naběhl na střed a dalekonosnou ranou vystrašil Ameliu, míč ale nakonec těsně minul tyč. V 81. minutě se poprvé zapsal do análů zápasu Samuel Eto'o, jenž z otočky prověřil Ameliovy reflexy, ty zafungovaly. Na druhé straně zlikvidoval Mesta Cesar. Hra se ale okamžitě přesunula zpět před branku hostů, v níž musel Sneijderovo dělo vyrážet Amelia. Další nadějnou akci domácích zastavil zdvižený praporek postranního rozhodčího, který zahlédl v ofsajdu Milita.

Po Quaresmově centru do ohně odkopl míč na roh dezorientovaný Criscito a Nerazzurri málem této výhody využili. Jenže Lúciovi míč sebral spoluhráč Eto'o a z druhého rohu hlavičkoval Samuel nepřesně. Penaltu se po dalším centru snažil vymodlit Balotelli, ale nebyl vyslyšen. V Miláně nakonec nepomohl ani čtyřminutový nastavený čas a ačkoliv v závěrečně čtvrthodině Inter mohutně tlačil, branku vstřelit nedokázal.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (5)

Přidat komentář
klokan.paul

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.I když se možná bude FC Janov "cukat".

Reagovat
smazaný uživatel

janov inter janov musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele