35. kolo
24.04.2010 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Inter je po výhře nad Atalantou zpátky v čele

Po úterním vítězství v Lize mistrů nad španělskou Barcelonou se obhájce titulu Inter Milán vrátil v Serii A na první místo tabulky, když doma dokázal zdolat o holé přežití bojující Bergamo. To se překvapivě ujalo vedení už v páté minutě zásluhou Tiribocchiho, jenže branky Milita, Marigy a Chivua nakonec rozhodly o pohodlném vítězství domácích.

Uběhlo jen pět minut a celé San Siro šokoval hostující Tiribocchi. Hezkou kolmici mu poslal Manfredini, atalantský útočník hezky balancoval na hranici ofsajdu, pak mu už jenom stačilo zachovat chladnou hlavu a zakončit přesně pod břevno. Bylo to vůbec poprvé od 9. dubna, kdy Inter doma inkasoval. Tehdy mu tři góly dokázala nasázet Siena.

A hostující euforie pokračovala. Neuběhly ani dvě minuty a Tiribocchiho hlavička si po centru Guarenteho našla tyčku Cesarovy branky. První šanci si domácí vytvořili až ve 22. minutě, to když pokus Sneijdera z přímého kopu zabrzdila hostující zeď. Z ničeho nic bylo srovnáno ve 24. minutě. Bianco špatně zachytil dlouhý nákop na Milita, v podstatě mu míč zpracoval do dobré pozice a najednou se přesně trefený lob objevil v síti.

Inter začínal pomaloučku přebírat otěže zápasu. Eto'o po chybě hostující obrany pálil mimo, Stankovič zamířil jen nad branku. Ve 35. minutě přidali Mourinhovi svěřenci druhou branku. Sneijder nahrál do běhu do vápna Eto'ovo, ten vracel balón přihrávkou na střed, kde ho netrefil Muntari, ale zastoupil za něj přesně skórující Mariga.

Atalanta byla blízko vyrovnání těsně po přestávce, Cordobovo sklepnutí našlo Guarenteho, který z voleje jen o píď přestřelil. Manfredini pak se svou pumelicí na brankáře Cesara nevyzrál. Na druhé straně po krásné kombinaci domácích vystřelil Muntari, brankář Coppola ho ovšem vychytal.

V 78. minutě Inter přidal třetí a pojišťovací branku, na kterou Bergamo už nezareagovalo. Na bombu Chivua by těžko někdo dosáhl a ani Coppola s ní nic nezmohl, ta se stačila odrazit od tyčky a do sítě. Hosté tak stále čekají na výhru z venku, kde naposledy získali tři body 22. listopadu v Sieně, a ze sestupového pásma se neodpoutali.

Autor: Patrik Sandev / football-italia.net, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jirka :D ty si dobrá 0:0. Inter chytil druhý dych a doma z Atlantov určite nezaváhajú Inter-Atalanta BC 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

poméééééééééé Intééééééééééééér go go go!!! nič iné ako 3 body sa z tochto zápasu neberú...FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Inter vyhraje,nepochybuju, nebudu tipovat výsledek,ale myslim,že uvidíme spoustu branek,Inter bude vládcem hřiště jako vždy,Forza INTER

Reagovat
smazaný uživatel

GRAZIE RAGAZZI!

FORZA INTER!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele