14. kolo
29.11.2009 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Juventus FC 2:0

Další hořkou pilulku během několika dní museli spolknout fotbalisté turínského Juventusu. Favorizovaná Stará Dáma nestačila během týdne na Bordeaux a nyní prohrála i ligový duel s Cagliari v poměru 2:0. Sardinský celek tak potvrdil velkou formu.

Jako první zahrozilo Cagliari, ale Lazzari Jedovu přihrávku netrefil ideálně. Další vzruch před brankou Juventusu měl na svědomí opět Jeda, jeho přímý kop Gigi Buffon pouze vyrazil, následně se cpal do zakončení Daniele Conti a celou situaci musel vyřešit odkopem Dán Poulsen. Jednoznačně lepší Cagliari se dostalo po půlhodině do zaslouženého vedení, i když branka byla hodně diskutabilní. Hráči Juventusu nestačili zareagovat na rychlou rozehrávku přímého kopu a překvapený Buffo musel lovit míč ze své sítě. Juventus byl víceméně neškodný, první šanci měl až Diego, ale jeho pravačku Marchetti lapil.

Čtyři minuty po změně stran byli Bianconeri blízko vyrovnání Caseres posadil míč na hlavu brazilce Amauriho, jenomže ten stál v ofsajdu, a proto branka nebyla uznána. O chvíli později se domácí dožadovali pokutového kopu za Caseresovu zatažení, nicméně rozhodčí nechal hru běžet. Juventus se snažil o vyrovnání, ale čím více vysouval útok, tím více se domácí dostávali do nebezpečných brejků. Sardinský celek mohl navíc vstřelit pojistku, Matri ale ve své šanci neuspěl. V 70. minutě se dožadoval penalty i Amauri, ale rozhodčí viděl situaci jinak než Brazilec a útočník Juventusu obdržel žlutou kartu za zbytečné řeči. Bianconeri ze ve druhém poločase zlepšili, jenomže branku ne a ne vstřelit. Neujaly se střely Del Piera ani Molinara. V 89. minutě zasadil poslední hřebík do turínské rakve Matri, který si poradil jak s Cannavarem, tak i Buffonem - 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
JuveIt

Zebina, Tiago i Marchisio jsou v nominaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším, až Tiago odejde!! Každodpáně dnes chci už vidět hrát Claudia

Reagovat
JuveIt

Pokud vyhrajem Scudetto, tak jdu do hola! To už neni možny! No ještěže jsem ten zápas neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

spis se nestrihej dokud nevyhrajete titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele