29. kolo
20.03.2010 20:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

AS Řím - Udinese Calcio 4:2

AS Řím dokázal využít další ztráty Interu Milán a jeho šance na Scudetto dostávají reálné rozměry. Na Olympijském stadionu byla k vidění zajímavá přestřelka, při které se zaskvěl hattrickem Mirko Vučinič. Skóre utkání ale otevřel Luca Toni, jenž potvrdil roli top střelce, a zároveň se opět přihlásil o místo na nastávajícím mistrovství světa.

Utkání začali lépe domácí, ovšem Alexis Sanchez ani Di Natale brankáře Sergia nepřekonali. V 15. minutě se tedy dostali do vedení Římané a opět se trefil Luca Toni, posila z Bayernu Mnichov si za hranicí pokutového území zpracovala míč a ačkoliv byla bráněna, dokázala vystřelit přesně k tyči. Samir Handanovič se natahoval marně - 1:0 pro AS Řím. Luca Toni se mohl zanedlouho prosadit podruhé, jenže to už mu štěstí tolik nepřálo. Ve 24. minutě domácí zvýšili už na 2:0, Mirko Vučinič se nádherně trefil přes dva bránící hráče, technická střela prostě neměla chybu.

Na straně hostí byl hodně vidět nejlepší střelec Serie A Antonio Di Natale, ovšem na svojí branku si teprve musel počkat. Ještě v průběhu prvního poločasu se podařilo hostům snížit. Matteo Brighi v pokutovém území fauloval Sammarca a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ze značky pokutového kopu se nemýlil nejlepší střelec Udinese a zároveň celé Serie A Antonio Di Natale - 2:1. Ani ne za minutu mohl být náskok Giallorossi opět dvoubrankový, Jeremy Menez však svojí velkou šancí pohrdl. Nicméně Římané vedli po prvním poločase 2:1.

Také ve druhé půli se děly zajímavé věci. V 61. minutě se totiž opět prosadil Di Natale a svojí druhou brankou v utkání zařídil vyrovnání na 2:2. Obrana Říma zaváhala, když nedokázala míč odkopnout do bezpečí, v pokutovém území se dostal ke střele právě Di Nataleho a začínalo se od začátku. Nicméně tento stav příliš dlouho nevydržel, Mauricio Isla karatistickým zákrokem fauloval Meneze a rozhodčí nařídil druhý pokutový kop v zápase, tentokrát ve prospěch domácího Říma. Mirko Vučinič napodobil Di Nataleho a svojí druhou brankou v zápase poslal Vlky do vedení - 3:2 pro Řím.

Na řadě bylo opět Udinese, Di Natale se o vyrovnání několikrát pokoušel, ale už se mu to nepodařilo. Skóre utkání uzavřel osm minut před koncem Mirko Vuničič, který zároveň vsítil hattrick. Vše ale začalo chybnou rozehrávkou, po které Jeremy Menez zatáhl míč do strany a přesnou přihrávkou namazal Vučiničovi na třetí gól - 4:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
Francesco Totti AS

Inter by mohl prohrát s Palemem,AC s Neapolí a AS porazí Udine.....2:0....FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

GRANDE ROMA Grazzie Roma.Grazzie Mirkoooo! :D pekne .. 4 body na inter...to bude este tuhy boj o titul...ale musi zajtra este AC zavahat...hlavne ale nech to vyhrame my alebo AC ...nie uz inter. .. FORZA ROMA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele