19. kolo
09.01.2010 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Chievo Verona 1:0

AS Řím zvládlo své domácí utkání s Chievem a minimálně do zítřka se posunulo na čtvrté místo zaručující Ligu mistrů. Hrdinou utkání se stal autor jediné branky Daniele De Rossi, hostím pak k vyrovnání nepomohlo ani brzké vyloučení brankáře Doniho.

Poprvé v základní sestavě se římským fanouškům předvedl Luca Toni, který přišel na hostování z Bayernu Mnichov, a právě vytáhlý útočník se ocitl v první šanci zápasu. Už po 30 sekundách se dostal po rohovém kopu k zakončení, ale branka z toho nebyla. O chvíli později už se na Olympijském stadionu slavilo, na další rohový kop si naskočil De Rossi a bylo to 1:0. AS bylo i nadále lepším týmem, další šanci spálil Toni. Nicméně v 11. minutě přišel další klíčový okamžik utkání. Brankář Doni vyběhl proti Pellissierovi a za hranicí pokutového území zahrál rukou, byl tak vyloučen. Místo Doniho musel pochopitelně do branky náhradní brankář, celou situaci nakonec odnesl útočník Mirko Vučinič, jenž musel být vystřídán. Chievu se tak naskytla skvělá možnost hrát skoro celý zápas v přesile.

Domácí hráli tedy o deseti, ale měli další šance. De Rossiho přímý kop zlikvidoval Sorrentino, další nebezpečí na branku Chieva vyslal střelou z první Riise a svojí premiérovou branku v dresu Říma nedal Toni. První poločas dopadl lépe pro Řím, který sice nedržel míč častěji na svých kopačkách, ale na rozdíl od hostů měl šance a jednu z nich dokázal využít. Jedinou šanci Chieva měl ve 44. minutě Abbruscato, ale Lobont proti němu zasáhl dobře.

Po změně stran zvýšili hosté svojí aktivitu a vypracovali si více šancí. Lobont musel likvidovat nebezpečného Bentevoglia a Abbruscata. AS mohlo přidat pojistku, ale Sorrentino vytáhl proti Pizarrovi fantastický zákrok. V 81. minutě opustil hrací plochu Luca Toni a Olympijský stadion za potlesku povstal. V závěru chytil Lobont Bentivogliovo přímý kop a Giallorosi už výsledek udrželi.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Slejdy

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 goly: De Rossi,Vucinic a dufam ze Toni... Per Sempre Roma Mio!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes už ty tři body budou , tip: 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele