4. kolo
24.09.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - US Lecce 1:0

V čele tabulky je i po 4. kole obhájce titulu Inter Milán. Nerazzurri na domácí půdě hostili nováčka soutěže, celek Lecce, a měli s ním co dělat. Nepříliš povedený výkon a branka ze závěru utkání, kterou vstřelil střídající Julio Cruz - to je charakteristika černomodrých v dnešním zápase.

Ke svému jubilejnímu 600. zápasu v dresu Interu Milán nastoupil Javier Zanetti. Než si ovšem mohl jubilejní zápas odškrtnout, musel počkat na spoluhráče Julia Cesara, jenž se rozhodl změnit oděv a utkání začalo o chvilku později.

Domácí Inter začal velice ležérně a hráči Lecce toho málem využili. Bohužel pro ně Esposito hlavičkou jen orazítkoval tyč. Na druhé straně ovšem odpověděl Zlatan Ibrahimovič, a že to byla odpověď jak se patří. Švédský bomber se totiž napřáhl ze 30 metrů a z trestného kopu dělovou ranou napálil míč do břevna, brankář Benussi by byl bez šance.

Dalším, kdo ohrozil hostující branku, byl Brazilec Adriano, ale po rohovém kopu nedokázal míč zkrotit a branku přestřelil. Lecce se ale nechtělo nechat zahanbit a Zanchettův pokus z 20 metrů musel dobrým zákrokem vytáhnout brankář Cesar. Těsně před přestávkou ještě rozhodčí hostům upřeli velkou šanci, když posoudili Tiribocchiho postavení jako ofsajdové. 30letý útočník byl sám v pokutovém území a opakovaný záznam prokázal pochybení sudích.

Inter toho v prvním dějství příliš nepředvedl a od svých fanoušků si o poločasové přestávce vyslechl zasloužený pískot. Trenér Mourinho na to reagoval hned dvojitým střídáním, když stáhl Vieiru se Stankovičem a do hry poslal Quaresmu s Maiconem. Krátce po startu muselo střídat také Lecce, které přišlo o zraněného Angela. Poté se dožadoval u hlavního sudího Bergonziho nařízení pokutového kopu hostující Daniele Gacia, když se v šestnáctce střetl s Ivanem Cordobou, ale rozhodčí faul neviděl.

Nakonec ale přeci jenom přišla světlá chvilka Interu a 11 minut před koncem rozhodující branka. Maicon našel ve vápně Ibrahimoviče, jenž sklepl na Cruze, a ten se z half-voleje nemýlil. V posledních minutách se musel ještě pořádně ohánět gólman Interu Julio Cesar, ale zlikvidoval jak střelu Castilla, tak pokus Caserty a pro Nerazzurri udržel vítězství.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

inter vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmmmmm preco by nemal nastupit ibrahimovic???????????????????

Reagovat
smazaný uživatel

aha pardon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele