14. kolo
30.11.2008 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Inter Milán - SSC Neapol 2:1

Inter odčinil zaváhání v Panathinaikosem a doma porazil další silný tým. Po Juventusu odjíždí s prázdnou také Neapol, Nerazzurri tak i nadále vévodí tabulce...

Inter vstoupil do utkání aktivně a hned od úvodních minut útočil. Po první desetiminutovce bylo jasné, kdo bude dnešnímu zápasu vévodit. Nerazzurri totiž zápasu jasně dominovali a Neapol se zmohla pouze na brejky. Branka visela ve vzduchu a nakonec přišla již po šestnácti minutách. Parádním volejem otevřel po rohovém kopu skóre Ivan Cordoba. Domácí obránce se levačkou opřel do letícího míče a z voleje nádherně překonal brankáře Iezza.

Domácí se ale s jednobrankovým náskokem nechtěli spokojit a soupeře stále tlačili. Kombinace Muntariho s Cambiassem ale nezakončil přesně Zlatan Ibrahimovič. Po více než dvaceti minutách se ke střele konečně dostala také Neapol, ale s Garganovou střelou z volného přímého kopu si poradil brankář Cesar.

Po náznaku první šance přišla pro hosty z Neapole další studená sprcha. Ve 24. minutě totiž svěřenci trenéra Josého Mourinha předvedli další parádní akci. Cruz patičkou vrátil míč před branku ke Cordobovi, jenž našel Sulleye Muntariho, který přesně zakončil a potvrdil dosavadní nadvládu Interu v dnešním zápase. Černomodří zápasu stále dominovali a dávali tak definitivně zapomenout na nepovedené utkání Ligy mistrů s Panathinaikosem. Několik nebezpečných trestných kopů si připsal Esteban Cambiasso a také Ibrahimovič předváděl výborný výkon.

Neapol sice byla v úvodní půl hodině hry naprosto bezmocná, ale nakonec se jí přeci jenom povedlo snížit. Ve 36. minutě byl k vidění na San Siru další nádherný gól, diváci si rozhodně nemohli stěžovat. Zalayeta našel skvělou patičkou Lavezziho, jenž parádně překonal Cesara, míč se ještě otřel o tyč a pak zamířil do branky.

Právě Lavezziho branka konečně otevřela utkání, když doposud dominantní Inter lehce znervózněl a Neapol se vrátila zpět do zápasu. Do konce prvního dějství se už ale Neapoli vyrovnat nepodařilo a do kabin se odcházelo za stavu 2:1. Každopádně byli diváci na San Siru svědky vynikajícího utkání plného nádherných branek.

Neapol mohla hned po pár sekundách druhé pětačtyřicetiminutovky vyrovnat, když po pravém křídle utekl Ezequiel Lavezzi, ale jeho rána byla zblokována. Na hostujících hráčích ale bylo vidět, že chtějí vyrovnat, jenomže obrana Interu jejich akce bezpečně odvracela.

Po hodině hry vyzkoušel svojí levačku Zlatan Ibrahimovič, ale dělovku švédského forvarda vyrazil brankář Iezzo. Za dalších devět minut byl v akci opět Ibrahimovič, ale tentokrát šlo spíše o technickou finesu, když si míč podržel ve vzduchu na kopačce a pak si ho postrčil kolem obránce. V 72. minutě došlo k prvnímu střídání, když José Mourinho stáhl Cruze a nasadil problémy přitahujícího Adriana. Neapol se poté dožadovala odpískání faulu, když byl na hranici vápna poslán na zem Maggio, ale sudí Rosetti jejich prosbám nevyhověl.

Neapol v závěru zápasu vsadila vše na ofenzívu, když Maggia nahradil v posledních zápasech v dobré formě hrající útočník German Denis. Žlutou kartu následně viděl Lavezzi, jenž po kontaktu s Maxwellem upadl a rozhodčí ho odměnil za filmování. Inter na střídání soupeře zareagoval stáhnutím Stankoviče a nasazením obránce Burdissa.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby mohl domácí příznivce uklidnit Zanetti, ale svou střelou Iezza nepřekonal. Dobíhající Adriano již nic nevymyslel. V 90. minutě se rozzlobil Sulley Muntari, jenž byl vystřídán Jimenezem. Ghanské letní posile Nerazzurri se střídání příliš nepozdávalo. V poslední minutě nastaveného času pálil z trestného kopu Ibrahimovič jen těsně vedle.

Více se již v zápase nestalo a Inter si tak z jednoho ze šlágrů kola odnáší tři body a minimálně do večera bude mít na čele tabulky náskok šesti bodů.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1 a mohol by to byt hamsik

Reagovat
smazaný uživatel

3-0,bude to Adriano

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro INTER!!!Góly:Stankovic a Ibrahimovic Forza Internazionale!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele