32. kolo
19.04.2009 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

AS Řím - US Lecce 3:2

AS Řím nakonec přeci jenom ulovilo tři body a přiblížilo se účasti v předkole Ligy mistrů. Na výhru proti Lecce se hodně nadřelo. Dvěma brankami se blýskl kapitán Francesco Totti. Hosté dohrávali od 72. minuty bez vyloučeného Ariattiho.

Giallorossi se ujali velice rychle vedení, ve třetí minutě zahrával z dobré pozice přímý kop Baptista a skvělou střelou donutil brankáře Benussiho k vynikajícímu zákroku, jenomže brankář Lecce vyrazil míč do prostoru, kde stál Francesco Totti, jenž dorážkou dal první gól - 1:0 pro AS Řím. Lecce mohlo vzápětí vyrovnat, hrubou chybu předvedl v obraně Říma Souleymane Diamoutene, jenomže Caserta chybu nevyužil a ke vší smůle se dokonce zranil, takže musel být střídán. Jeho místo zaujal Papadopoulos. Ve třinácté minutě vedli Římané už 2:0, Motta odcentroval a do jeho centru se neohroženě položil Brighi - 2:0 pro AS Řím. Jenomže druhá branka jakoby Giallorossi ukolébala, Lecce přidalo na tempu a začalo domácím zle zatápět. Nejprve vychytal brankář Artur přímý kop Zanchetty a ve 31. minutě vstřelilo Lecce kontaktní branku. Hosté rozebrali obranu Říma a Munari neměl před Arturem žádný problém - 2:1. Do konce poločasu nastřelil ještě hlavou Tiribocchi břevno.

Po změně stran pokračovalo snažení Lecce. Nicméně první šanci si vytvořili domácí, kombinace Totti - Pizarro úspěch nepřinesla. V 55. minutě doslova zmrazil celý Olympijský stadion Papadopoulos, který si přihrál s Tiribocchim a sřelou na vzdálenější tyč nedal Arturovi šanci - 2:2. Nadějný stav hostům příliš dlouho nevydržel, Baptista byl v pokutovém území faulován Edinhem a rozhodčí odpískal pokutový kop, který Francesco Totti proměnil - 3:2 pro AS Řím.

Lecce se nevzdávalo a chtělo opět vyrovnat, velice blízko k tomu měl Zanchetta a ještě blíže střídající Axel Konan, jenž uprchl obraně domácích, ale na poslední chvíli ho zablokoval Motta. V hektickém závěru si Vlci výsledek pohlídali a výhrou využili zaváhání nejbližších konkurentů.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele