27. kolo
07.03.2009 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Řím - Udinese Calcio 1:1

Římané na domácí půdě nedokázali porazit Udinese Calcio a pouze remizovali 1:1. Průběhu utkání značně pomohlo vyloučení Daniele De Rossiho v polovině druhého poločasu. Domácí se alespoň bodově dotáhli na Janov.

Domácí začali velmi dobře. Hned v úvodu utkání podběhl Samir Handanovič centr z rohového kopu, ale Giovanni Pasquale zachránil svůj tým odkopem z brankové čáry. Na druhé straně pohrozil Antonio Floro Flores, když trefil boční síť. Úder opět vrátili domácí. Jérémy Menez dokázal vstřelit branku, ale hra již byla předtím zastavena, neboť míč překročil autovou čáru.

Následně se zapotil domácí brankář Doni. Nejprve dobře chytil střelu Kwandwa Asamoaha, ovšem v zápětí střílel nikým nehlídaný Antonio Floro Flores, naštěstí pro domácí jen těsně vedle. Pro AS následně přišlo několik špatných novin. Žlutou kartu dostal Philippe Mexes a nezahraje si tak příští utkání se Sampdorií. O chvíli později se zranil David Pizarro, čímž ohrozil svůj start proti Arsenalu.

Hned zkraje druhé půle měl skvělou šanci Vincenzo Montella. Po Menezově asistenci však trefil pouze brankovou konstrukci. O několik minut později se však hosté ujali vedení. Doni vyrazil rohový kop, avšak míče se zmocnil Antonio Di Natale, který přesným centrem přinesl branku na hlavu Felipeho. Luciano Spalletti reagoval na branku a do hry poslal Mirka Vučiniče i přes jeho bolesti zad.

Střídání se vzápětí ukázalo jako geniální. Vučinič v kombinaci s Montellou zneutralizovali obranu Udinese a Černohorec svou přesnou střelou srovnal skóre. Rozložení sil v utkání se změnilo o chvíli později. Daniele De Rossimu ujely nervy a inzultoval rozhodčího. Sudí Tagliavento jej tedy s chutí poslal do šaten. Krátce po vyloučení se mohli hosté ujmout vedení. Nikým nehlídaný Cristian Zapata však svou hlavičku poslal jen nad branku.

Na druhé straně měl skvělou příležitost Vincenzo Montella. Rodrigo Taddei jej vyslal do brejku, ale Montella promeškal správnou příležitost a nakonec slabě zakončil do Handanovičovy náruče. Nicméně, Řím měl další velkou příležitost. Handanovič opět podběhl centr z rohového kopu, ale překvapený Montella hlavičkoval pouze nad branku. Domácí nedokázali skórovat ani Vučiničovým přímým kopem a museli se tak smířit s remízou.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele