1. kolo
31.08.2008 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím - SSC Neapol 1:1

SSC Neapol uhrálo velmi cennou remízu na Olympijském stadionu v Římě. Bod proti domácímu AS zařídil slovenský talent Marek Hamšík. Za Giallorossi skóroval Alberto Aquilani. AS Řím tedy nevyužilo zaváhání Interu Milán a má s Nerazzurri totožný bodový zisk.

Utkání mezi AS Řím a SSC Neapol má velkou historickou tradici. Duel s názvem Derby del Sole se hrál již po 124. Loňský střet těchto rivalů skončil divokou remízou 4:4. Nyní se však tradiční zápas musel obejít bez hvězd Říma Francesca Tottiho, Simoneho Perrotty a Rodriga Taddeie. Nicméně hostující celek také nebyl kompletní. Edy Reja postrádal Roberta De Zerbiho, Maurizia Domizziho, Manniniho a Mariana Bogliacina. Julio Baptista s Johnem Arnem Riisem si odbyli svůj debut v Serii A a Cicinho se navrátil do sestavy po udobření s trenérem Spallettim.

Hned zezačátku utkání vystrašil domácí fanoušky Philippe Mexes. Francouzský obránce se totiž vrhl do střely Germana Denise a míč nasměroval odrazem do brány. Giallorossi zachránil úžasný zákrok Alexandra Doniho. Zhruba po půlhodině hry se již síť opravdu rozvlnila. Ovšem ta na druhé straně. Alberto Aquilani dostal velký prostor od neapolské obrany a De Rossi centr za obranu si v klidu zpracoval a zakončil. AS Řím mělo více ze hry. Julio Baptista však svou střelu nenamířil do sítě. Na druhé straně zahrozil hlavou Denis. Poté přišlo obrovské selhání v koncovce Mirka Vučiniče. Černohorec si narazil s Aquilanim a poté se octl sám před brankářem. Vučinič však vypustil jen slabou střelu do brankářovy náruče.

Vicemistr Itálie měl navrch i v druhé půli. Gennaro Iezzo musel zasahovat proti Mexesovi a Aquilanimu. Poté zahrozili opět hosté. Walter Gargano zakroutil dobrou střelu z přímého kopu jen kousíček nad břevno Doniho brány. Neapol se osmělila a Ezequiel Lavezzi se vydal na parádní sólo. Obešel tři Římany, ale poté nezakončil dobře. O chvíli později propásl svůj moment slávy Marek Hamšík, když neproměnil dobrou šanci po Garganově asistenci. V 54. se naděje Neapole na vyrovnání ještě více vzdálily. Fabiano Santacroce si vyšlápl na pronikajícího Vučiniče, za což si vysloužil druhou žlutou. Následoval odchod do sprch.

Nicméně Neapoli se podařilo vyrovnat i v deseti lidech. Po rohovém kopu se strefil Marek Hamšík do svého spoluhráče Denise, načež míč směřoval do břevna. Poté Hamšík akrobaticky uklidil odražený míč za Doniho záda. Luciano Spalletti se rozhodl posílit ofenzívu a svůj debut v Serii A si odbyl i Jérémy Menez. Ovšem byla to Neapol, kdo mohl odejít ze zápasu vítězně. Ezequiel Lavezzi se řítil sám na Doniho, ale brazilský gólman ho skvěle vychytal. Poté musel Doni ještě jednou zasahovat proti Lavezziho pokusu. Na druhé straně mohl tři minuty před koncem zápasu vstřelit vítězný gól Menez, ale z penalty vystřelil pouze slabě, takže Iezzo neměl žádnou práci.

AS Řím tedy nevkročil do nového ročníku Serie A vítězně, nicméně Neapol nepatří k jednoduchým soupeřům. K vidění byl pohledný ofensivní fotbal za což mohou být obě mužstva ráda. Pro Neapol je bod ze Stadio Olimpico rozhodně úspěchem.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

ha 1:1 hamsik da gol

Reagovat
Bennhy

daj na seba nejaky kontakt ked pojdem nabuduce stavit tak mi poradis

Reagovat
jtbs

presne!!!

Reagovat
Bennhy

Okaka nei je nova posila, iba sa vratil z hostovania v Modene

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík

Reagovat
Xavi8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele