7. kolo
19.10.2008 20:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

AS Řím - Inter Milán 0:4

AS Řím prohloubil svou sérii neúspěchů a od Interu obdržel na svém hřišti stejně jako loni čtyři branky. O drtivou výhru hostí se postarali Ibrahimovič, Obinna a Stankovič. Nerazzurri se díky vítězství staví do čela tabulky. Řím zůstává čtrnáctý.

Spolu s mužstvem Interu se na Stadio Olimpico navrátili také dva bývalí římané – Cristian Chivu a Alessandro Mancini, kteří svým odchodem právě do milánského celku nesklidili zrovna dvakrát velkou oblibu u místních fanoušků. Obě strany měli také velké množství absentérů a tak se muselo míchat v sestavách. Proti strojovému útoku Nerazzurri byla vyslána nepříliš sehraná a fungující stoperská dvojice Juan – Simone Loria. V obou sestavách se objevilo jedno překvapení. Trochu více očekávané bylo nasazení uzdraveného Francesca Tottiho, ovšem, že José Mourinho pošle do boje mladíčka Obinnu nečekal zřejmě nikdo. Vyplatilo se však, Victor Obinna zajistil čtvrtou branku Nerazzurri.

První střelu na branku si připsal John Arne Riise na konci čtvrté minuty. Inter potřeboval pouhých 10 sekund, aby na Riiseho střelu odpověděl gólem. Zlatan Ibrahimovič si zaběhl za středové obránce Říma, počíhal si na správný moment, kdy Doni vyběhne a zkušeným lobem poslal hosty do vedení. O chvíli později málem navýšil Juan na 2:0 pro Inter. Když chtěl brazilský stoper odkopnout míč, tak se totiž značně ukop a trefil spojnici svojí branky.

Giallorossi se nedařilo dopředu, Vučiniče dobře ubránil Iván Cordóba. Poté se však domácí dostali do slibného protiútoku. Daniele De Rossi však zakončoval pouze do boční sítě. Diváci mohli vidět otevřený fotbal, hrálo se nahoru dolu. Na druhé straně střílel Ricardo Quaresma svou typickou šajtlí. Nepovedlo se mu však dostatečně zakroutit míč. Jeho střela o chvíli později nadělala Donimu větší starosti, ale nakonec ji vyškrábl do bezpečí.

Také AS se snažilo prolomit obrannou linii Interu, ale Tottiho geniální přihrávku na Perrottu přečetl jeho bývalý spoluhráč Cristian Chivu. Před brankou domácích se povedlo Loriovi dobře zastavit pronikajícího Obinnu, načež se Giallorossi opět vrhli vpřed. Francesco Totti vyslal vpřed rozběhlého Simoneho Perrottu, který dokázal překonat Julia Césara. Branka však byla korektně neuznána pro ofsajd.

Chvíli poté se před Římem otevřela další skvělá příležitost na konci kombinace však chyběl Rodrigu Taddeiovi pouhý krok, aby tvrdě vystřelil z voleje. Římané začali cítit šanci na vyrovnání a přišla další skvělá souhra domácích. Totti z první poslal Cicinhův přetažený centr zpět do ohně, kde našel Mirka Vučinče. Černohorec dobře hlavičkoval, ale do cesty se míči připletlo tělo některého z obránců. Z následného rohového kopu mířil nad Simone Loria.

Římané bušili na vrata seč jim síly stačily, ale krátce po změně stran přidal švédský Viking svůj druhý zásah. Tentokráte byl Ibrahimovičovi nápomocen Loria, který se netrefil do míče při zachycování Muntariho kolmice. Švéd následně uprchl Juanovi a překonal podruhé bezmocného Doniho. Minutu nato však přišla největší šance domácích. Julio César zázračně vychytal Cicinhovu ránu z velmi blízké vzdálenosti. Brazilec měl šanci na repete, ale svou dorážku poslal nad odkrytou klec hostí.

César si připsal o chvíli později další dobrý zákrok, když vyrazil Aquilaniho dělovku z přímého kopu. Pak přišel nevinně vyhlížející přímý kop Interu. Stankovič jej však dokázal zúročit na 150% a nečekanou střelou do šibenice nedal Donimu žádnou šanci – 0:3. Římané již byli rozhozeni a o dvě minuty později dostali další kritický úder. Inter se dostal do protiútoku. Victor Obinna se dostal k míči na hranici pokutového území, nerozpakoval se a dobře mířenou střelou navýšil na konečných 0:4.

Fanoušci Giallorossi neunesli potupnou porážku a své hráče vypískávali s každým dotekem s míčem. Svěřenci Luciana Spallettiho byli již v evidentní psychické nepohodě a nic se jim nedařilo. Francesco Totti udělal místo Jérémymu Menezovi, neboť ještě nemohl odehrát celých 90 minut. Na druhé straně došlo také ke změně. José Mourinho poslal na hřiště Alessandra Manciniho, který byl hned při svém vyběhnutí na trávník "oceněn" posměšky, pískotem a rachotem v publiku.

Mancini navíc stál málem u pátého gólu. Po jeho centru velmi nebezpečně hlavičkoval Maicon. Poslední šanci na vstřelení čestné branky měli domácí minutu před koncem. Nejprve dobrým zákrokem zlikvidoval César Riiseho střelu. Poté z rohového kopu střílel nad Menez. Mourinho si tak připisuje svou druhou porážku Římanů a může slavit se svým týmem posun na první místo.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS

Reagovat
smazaný uživatel

INTER AS

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji všem narazzurri za krásné usínání Ibrovi Zlatý míč

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je průůůůůůůůůser, do řiti....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele