16. kolo
14.12.2008 15:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Cagliari Calcio 3:2

Římané díky struhujícímu závěru otočili utkání s Cagliari a připisují si tak sedmé vítězství v řadě. K výhře značně přispěl svými nůžkami Simone Perrotta a následnou vítěznou trefou Mirko Vučinič. Giallorossi se tak již dostali na desáté místo a stále mají zápas k dobru.

První šanci si připsali domácí, ale střela Marka Cassettiho letěla nad branku hostí. O chvíli později se však musel činit brankář Říma Arthur, který nastoupil místo zraněného Doniho. Se střelou Daniele Contiho - syna sportovního ředitele AS Řím - si však poradil velmi dobře. Na druhé straně měl dobrou pozici Francesco Totti po centru Cicinha, ale míč si nechtěně ukopl druhou nohou.

O chvíli později se činil Mirko Vučinič. Svou nechytatelnou dělovku napálil do břevna Marchettiho svatyně. Nechybělo mnoho a mohl se zrodit parádní gól kola. Následně již Vučiničovi stál v cestě připravený Marchetti. Černohorec se v pokutovém území octl do třetice, ale tentokráte se pouze dožadoval penalty za zákrok Pisana. Sudí Trefoloni však nařídil jen odkop od branky.

Římané byli v prvním poločase zatím o poznání nebezpečnější a po zásluze se dočkali úvodní branky zápasu. Neskóroval nikdo jiný než kapitán Francesco Totti. Brance předcházelo několik krásných fotbalových momentů v Tottiho podání. Giallorossi neustávali v ofenzívě. Nejprve musel Marchetti s vypětím sil vyrazit Cicinhovu ránu, poté však byl překonán Baptistou. "Bestii" ale nebyla branka uznána, neboť stál v ofsajdové pozici.

Hosté vlétli do druhé půle ve velkém stylu. K odraženému míči z přímého kopu si naběhl Daniele Conti a nezastavitelnou ránou z voleje nedal Arthurovi šanci. O dvě minuty později mohli hosté otočit utkání, ale Neves Capucho Jeda neuvěřitelně přestřelil prázdnou branku. Ovšem hosté se stejně dočkali. Jeda si napravil reputaci, když přihrávku Andrey Cossa s přehledem uklidil do sítě.

Hra se velmi oživila a hlavně se k životu probudila v druhé půli neškodná římská ofenzíva. Domácím stačilo pouhých osm minut a bylo srovnáno. Simone Perrotta stál na zadní tyči zády k brance a neuvěřitelnými nůžkami přehodil vyběhnuvšího Marchettiho. Giallorossi tlačili. Francesco Totti svým následným útokem trefil břevno. Tlak vyústil v očekávaný gól. V nastaveném čase se zmocnil Mirko Vučinič špatně odkopnutého míče a nekompromisně upravil na konečných 3:2.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 AS ROMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a tiket mam v dupě měla byt kura remiza

Reagovat
smazaný uživatel

mirko nám zachránil 2 body v posledni chvili!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele