30. kolo
05.04.2009 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Řím - Bologna FC 2:1

Dva proměněné pokutové kopy Francesca Tottiho zajistily římskému AS tři body. Giallorossi porazili Bolognu 2:1 a opět se přiblížili vytoužené čtvrté pozici, naopak hostující Bologna prohloubila krizi a je ve velkém ohrožení.

První vážnější šanci utkání si vytvořili překvapivě hosté, Sergio Volpi byl blízko vstřelení branky, ale neporadil si dobře, na druhé straně na sebe poprvé upozornil Francesco Totti, jehož přímý kop lapil brankář Antonioli. Uběhlo sotva patnáct minut a domácí vedli 1:0, hlavní sudí totiž odpískal pokutový kop, který úspěšně proměnil kapitán Francesco Totti - 1:0 pro Řím. Brzký inkasovaný gól hosty nepoložil a spíše naopak, Bologna přidala na tempu a odměnou byla vyrovnávací branka. Střídající hráč se okamžitě zapojil do útočné akce hostí a byl to on, který nakonec vyrovnal. Marazzina se prosadil po rohovém kopu Volpiho hlavou - 1:1.

Další vedení mohl na stranu Říma strhnou Jeremy Menez, který předvedl pohledné sólo, to utnul až čistým zákrokem Castellini. Brankář Antonioli měl v tento okamžik více práce než jeho protějšek Doni. Antonioli se vytáhl především po ráně Pizarra a Doni zase vychytal aktivního Marazzinu. Hosté měli v závěru prvního poločasu obrovskou šanci, Marco Di Vaio totiž orazítkoval brankovou konstrukci římské svatyně.

Do druhého poločasu nastoupil místo Meneze Brazilec Julio Baptista, ale byla to opět Bologna, která byla nebezpečnější. Střela Gabyho Mudingayie šla těsně mimo. V 58. minutě odpískal sudí další, v pořadí už druhý pokutový kop ve prospěch AS Řím. Castellini fauloval v pokutovém území Baptistu a nařízenou penaltu proměnil podruhé v zápase Francesco Totti. AS Řím sice nebyl v utkání jednoznačně lepším týmem, přesto nakonec zvítězil 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nejlepší jak se vždycky nejvíc ozývají fanoušci AS že Inter vyhrává jen díky penaltám:D

Reagovat
smazaný uživatel

ale za co ty penalty kope inter a za co AS FORZA ROMA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele