14. kolo
30.11.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím - ACF Fiorentina 1:0

AS Řím potvrdilo vzestup formy a znovu si připsalo tři body, tentokrát ve veledůležitém utkání s Fiorentinou. Utkání rozhodla jediná branka, kterou po hodině hry vstřelil kapitán Římanů Francesco Totti. Fiorentina tak nenapravila domácí porážku v Lize mistrů s francouzským Olympiquem Lyon.

Čtyřicet sekund stačilo domácímu celku k první vážnější šanci, do De Rossiho přímého kopu se vložil stoper Juan a brankář Frey měl co dělat. O další minutu později měli šanci i hosté. Adrian Mutu vystřelil a Doni míč vytáhl nad břevno. Po čtvrthodině hry vyslal Francesco Totti Mirka Vučiniče do vyložené šance, jenomže ještě předtím byl máván ofsajd. Římané byli i nadále aktivnějším týmem, štěstí pokoušel z dálky Daniele De Rossi, nakonec však minul. Římský brankář Doni musel zasahovat po střele Riccarda Montoliva a posléze i příležitosti Maria Alberta Santany, ten se ocitl v dobré příležitosti po vhozeném Mutuově autu. Ve 40. minutě neproměnil obrovskou příležitost Matteo Brighi, jeho hlavička po centru De Rossiho skončila mimo, vzápětí dorážel Taddei a trefil pouze Vargase.

AS Řím vstřelilo branku po hodině hry, Taddei našel přihrávkou Tottiho, který prostřelil Freye - 1:0. Fiorentina mohla vyrovnat po šanci Adriana Mutua, toho zastavil až Marco Cassetti.

Deset minut před koncem utkání mohl pečetit výhru Římanů Julio Baptista, brazilský ofenzivní hráč se šikovně uvolnil přes obranu Violy a střelou orazítkoval břevno. Snaha hostující Fiorentiny na vyrovnání byla marná, Jovetič se sice dokázal zbavit obránců AS Řím, ale jeho následná rána šla pouze doprostřed branky, dobře si nevedl ani Almiron, jenž po přiťuknutí hodně přestřelil. V páté minutě nastaveného času mohla Fiorentina přeci jenom vyrovnat, AS ale nakonec zapeklitou šanci s trochou dávky štěstí vyřešilo. AS Řím vyhrálo ve šlágru kola nad Fiorentinou 1:0

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podla mna to Vlci zvládnu, chytili sa, naopak Fiore vyhorela s Lyonom, takze si myslim, že sa to odrazí..tip 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele