36. kolo
04.05.2008 15:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Sampdoria Janov - AS Řím 0:3

AS Řím dokázalo vyhrát rozdílem třídy v Janově, díky čemuž se zmenšil náskok Interu na tři body. Římská naděje na zisk titulu tedy stále žije. Zato Sampdoria nejspíše pohřbila své ambice na evropské poháry. Klesla totiž na sedmou příčku a uvolnila cestu do Evropy pro Udinese.

Uplynulo několik minut a domácí se dostali do obrovské šance. Christian Panucci vyrobil hrubku, z čehož těžil bývalý "vlk" Antonio Cassano. Octl se sám před bránou a vystřelil šajtlí, ovšem Doni jeho pokus parádně vyrazil. O chvíli později se ve vyložené šanci předvedli také hosté. Daniele De Rossi přestřelil prázdnou bránu, ovšem byl úspěšně atakován Paolem Sammarcem. Několik minut na to šel Antonio Cassano podruhé sám a i tentokrát byl úspěšnější brazilský brankář. Doni navíc poté ještě zlikvidoval nebezpečnou střelu Claudia Bellucciho.

V prvním poločase jasně vládli na hřišti domácí a poločas druhý začali stejně tak. Doni měl plné ruce práce, ale držel Giallorossi úspěšně nad vodou. Skvělý zákrok si připsal proti Sammarcově halfvoleji. Poté však Římané dostali informaci ze San Sira, kde Inter prohrával v derby, a zařadili vyšší rychlostní stupeň. První branka přišla v 75. minutě. Po centru Davida Pizarra zakončoval hlavou Christian Panucci. Sampdoria se sesypala, když čtyři minuty nato přišla další rána. David Pizarro svou střelou z kraje pokutového území nedal Mirantemu šanci. Římané definitivně pohřbili domácí v 85. minutě z klasického protiútoku. Mirko Vučinič dal přesnou křížnou přihrávku Cicinhovi, který ze sedmi metrů překonal Antonia Miranteho.

V samém závěru se ještě udály dva návraty. Na straně AS vyběhl po delší odmlce na trávník Alberto Aquilani, v dresu Blucerchiati pak Vincenzo Montella.

Římané jsou díky výhře zpět v boji o titul a závěr Serie A může být ještě velmi zajímavý.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele