13. kolo
24.11.2007 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Janov CFC - AS Řím 0:1

Christian Panucci pozdním gólem rozhodl toto utkání a Řím tak i bez podpory svých fandů, kteří nesm jezdit na zápasy svého týmu venku, dokázal po vyrovnaném průběhu zvítězit nejtěsněsnějším možným výsledkem.

Řím přicestoval do Janova jak bez fandů, tak bez řady opor. Doma museli zůstat Francesco Totti, Simone Perrotta, Rodrigo Taddei, Alberto Aquilani a Philippe Mexes. A na výkonu týmu to bylo poznat. Už ve 4. minutě Marco Cassetti zatáhl míč po pravé straně, odcentroval a našel Manciniho, jehož hlavičku skvěle vychytal brankař Rubinho. Řím měl zpočátku více ze hry a málem vstřelil i gól. Pizarrův centr Pannuci nasměroval jen těsně vedle. O tom, že Janov umí hrát také dopředu, dal vědět Marco Borriello, který se po kostrbatém sólovém průniku dostal až ke střele. Největší šanci prozatimní hry neproměnil Borriello, Juricův centr měl sice na dlouho nohu, ale skluzem dokázal zakončit, Alexander Doni však skvělým reflexivním zákrokem vytěsnil jeho střelu z branky.

Hned po startu druhé půle měl Borriello velkou šanci. Svou bojovností získal míč, vystřelil, na jeho střelu byl brankař Doni krátký, ale vše na brankové čáře hasil De Rossi, který odklidil míč mířící do brány. Řím se po chvíli dosti hněval na rozhodčího poté, co Bega evidentně zahrál rukou v pokutovém území. Rozhodčí však odpískal jen roh, rozehrál ho Tonetto a De Rossi střílel jen těsně vedle branky. Do vedení mohl jít Janov po střele Mattea Para, který vyslal dělovku zpoza pokutového území, ta se však ke smůle domácích zastavila o brankovou konstrukci. V 75. minutě byl za hrdinu brankář Rubinho, nejprve po centru Manciniho akrobaticky odrazil hlavičku Vucinice a následné dorážce de Rossiho zabránil proniknout do brány opět skvělým zákrokem. Rozhodující momenty přišly v 88. minutě. Juric dostal žlutou kartu za faul, následně rozehrávaný kop Pizzara však zablokoval rukama danýma před obličejem. Druhé žluté kartě však k nelibosti hostí utekl. Opakovaně rozehraným kopem našel Pizzaro na zadní tyči zcela volného Panucciho a ten z malého vápna dokázal hlavou míč usměrnit do brány.

Autor: Vít Nohejl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Superzápas!!! Doma se musí bodovat i když to je AS Roma. Tip 1:1. FC GENOA !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsme to zvládli, ale byl to boj.

Christiaaaaaaaaaaaaan...............Panuuuuuucciiiiiiii

Reagovat
Antijuve

Tohle měla být remíza.Di Vaio nestal v ofsajdu při tom golu a i podle hry by tomu ta remízka slušela.Škoda!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je bída, dostat v poslední minutě rozhodující gól !!! Holt štěstí bylo asi na jiném zápase. Ale musí se to vzít sportovně. Prohrát s takovým týmem, jako je AS Roma, není rozhodně ostuda. A Panuccimu to v poslední době nějak střílí. FC GENOA !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele