14. kolo
02.12.2007 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AS Řím - Udinese Calcio 2:1

AS Řím se po 14. kole vyhoupl na druhé místo, tři body za vedoucí Inter Milán. Římané se na Stadiu Olimpicu střetli s Udine, které jim dýchalo na záda, ale po tvrdém boji nakonec tři body získali domácí.

Do utkání vstoupili lépe domácí a podobně jako v utkání Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev hře jasně dominovali. První varování vyslal Taddei, ale brankář Handanovič si s jeho střelou poradil. Domácí ale stále útočili a hosté z Udine nepouštěli vůbec k ničemu. Jejich úsilí bylo odměněno v 11. minutě, kdy zahrával David Pizarro rohový kop. Míč se dostal k Giulymu, který pohotově vystřelil. Tuto střelu ještě Handanovič vyrazil, ale na následnou dorážku Juana už neměl, a tak se AS ujalo vedení 1:0. Radost domácích fanoušků ale netrvala dlouho, protože hostům se podařilo za několik sekund vyrovnat. Pepeho přihrávka našla Quagliarellu, který pravačkou propálil gólmana Doniho. Ve 12. minutě byl stav 1:1. Římané se snažili rychle odpovědět, ale De Rossiho hlavička skončila nad Handanovičovou brankou. Na druhé straně se z velké dálky napřáhl Gokhar Inler, ale Doni předvedl dobrý zákrok. Domácí ale stále útočili a Udine se dostávalo pod velký tlak. Útočné snažení vyústilo ve 27. minutě, kdy se po centru Giulyho trefil Taddei a opět strhl vedení na stranu domácích.

Druhý poločas začal klidněji a první větší šance přišla až po hodině hry. Domácí byli blízko ke vstřelení třetí branky, ale při Udine stálo štěstí. Mirko Vučinič obešel vyběhnuvšího Handanoviče, který situaci příliš neodhadl a nechal Vučiniče vyniknout. Ten ale poté ztroskotal na prázdné bráně, kterou netrefil. V 78. minutě byl za zbytečný faul na Juana vyloučen hostující Pinzi a o pár sekund později trávník předčasně opustil i příliš protestující Dossena. I přestože hrálo Udine v devíti, tak se pět minut před koncem dostal do obrovské šance Pasqual Marino, ale jeho střelu kryl brankář Doni. Římané poté už své vedení udrželi a zvítězili 2:1.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Roma bude bodovat, ale musí si dát pozor, Udine hraje venku víc než dobře (3-3-1)! Tip 2:1.

Reagovat
Slejdy

kapr si ... sem zvedavej na ty 2 cervene

Reagovat
smazaný uživatel

já to viděl do 70 minuty, takže ty červený nevim, ale jinak AS bylo jasně lepší, ikdyž Udinese z brejků taky hrozilo. Ale myslim zasloužená výhra.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele